Iro Haarlan uusi sävellystyö sai ensi-iltansa

Kuvat:

18.07.2009 05:40

Iro Haarla ja taiwanilainen kielisoitin Chen

Monista omista projekteista ja sävellyskokonaisuuksista tuttu pianisti ja harpisti Iro Haarlalta oli pyydetty säveltämään ”Ultra Music Nights” festivaalitapahtumaan erityisteoksen esitettäväksi tämän vuoden festivaaleilla.

Yleisöllä oli mahdollisuus kuulla tämän työn tulokset ensimmäistä kertaa. Kyseessä oli siis uniikki esitys, työn tuloksen julkaisukeikka, ensi-ilta konsertti.

Jari Hongisto, pasuuna ja Verneri Pohjola, trumpetti

 

 

 

Iro ammentaa sävellysten ideat luonnosta, mikä tuntuu olevan hänelle se musiikillinen innoittaja, sieltä löytyy se energia, mitä luomistyöhön tarvitaan. Konsertti sisälsi viisi eri sävellystä. ”Kolibri” oli hidas ja tunnelmallinen, siitä syntyi sellainen korostuneen rauhallisuuden tunne, tuttua Haarlaa, voisi sanoa. ”Blues for Chen” oli yksinkertaisuudessaan nimi kappaleelle, jossa Iro soitti erikoista taiwanilaista chen kielisoitinta. Sama tunteellisuus jatkui tässä esityksessä. Mutta oli mukana räväkämpiäkin irtiottoja ja puhallinsoittimien soittajat saivat paljon näyttäviä soolo-osuuksia. Aikanaan UMO:lle säveltämänsä ”Kurkien Taru” kappale kuultiin nyt uutena versiona sovitettuna tätä tilaisuutta varten.

Saimme kuulla kaiken kaikkiaan hienon kokonaisuuden varmaa ja taattua Iroa. Sopihan se hyvin illan päätteeksi tähän, muuten täysipainoisesti freen ja avantgarde musiikkiin saloihin erikoistuneeseen Ultra Music sessioon.

 

 

Takaisin
Translate »