Kuorofestivaalin pikantit mausteet

Kuvat:

22.05.2019 12:33


Double Date

Vaasassa 16.-19.5.2019  jo 27  kertaa pidetyillä kuorojuhlilla on pyritty tarjoamaan myös vähemmän tunnettua laulumusiikkia.  Taiteellinen johtaja Eero Paalanen on jatkanut myös suositulla barbershopilla maustamista. Mutta nyt uutuutena oli lisäksi ranskalainen bodyperkussionismirytmejä esittelevä Humanophones-kvintetti. Muita vetonauloja olivat mm. poikakuoro Cantores Minores ja naiskuoro Philomela, joka esitti Jazzliiton Yrjöllä palkitun Anna-Mari Kähärän uusia teoksia säveltäjä pianistinaan.

Ihmiskeho on vanhin soitin. Äänet voivat muuttaa sen monipuoliseksi rytmi-instrumentiksi, mistä Humanophones-ryhmän perustaja ja johtaja Remin Leclerc demonstroi kiintoisasti lauantaiaamun body music-workshopissa. Yhtyeen energistä raikkautta ja villiä menoa voitiin seurata myös kahdessa konsertissa. Humanophones yhdisteli mallikkaasti funkya, jazzia ja soulia etnisin sävyin.

Barbershop-kvartetti Double Date, kahden pariskunnan lauluyhtye, joutui torstaina 16.5. Kaupungintalon avajaiskonsertissa estradille melkein heti pitkän lentomatkan jälkeen Kaliforniasta. Se ei kuitenkaan näkynyt eikä kuulunut sen tyylikkäissä ja huippuun hiotuissa esityksissä. Double Date urakoi peräti kuudessa konsertissa Vaasan vierailullaan.

Vokaaliyhtyeen perusti 2012 neljä samassa yliopistossa musiikkia opiskellutta. Se sai ensi palkinnon Saksassa järjestetyissä barbershop-yhtyeiden ”sekasarjassa” kahtena vuonna, 2014 ja 2016. Maineikasta ryhmää on yritetty saada Vaasan kuorotapahtumaan jo vuosia, mutta vasta nyt se onnistui. Kvartetin toinen pariskunta asuu Floridassa, joten esiintymismatkat ympäri maailmaa ovat myös yhteisiä ”laululeirejä” ja tilaisuus opetella uutta ohjelmistoa. Double Date-kvartetin laulut olivat barbershop-klassikoita, jazzstandardeja, musikaaliteoksia, gospelia ja popmusiikkia. Yhtyeen tasosta saa käsityksen esim. YouTubessa olevasta live-tulkinnasta If you love me.

Takaisin
Translate »