Milky Way Moses Jukka Tolosen ja Pekka Pohjolan tunnelmissa

Kuvat: Osku Rajala

30.05.2019 16:54


Milky Way Moses

Rumpali Mooses Kuloniemen johtama Milky Way Moses vei Kerava Jazzit päätöspäivänä 70-luvun suomalaisen progen tunnelmiin. Kokoonpano on omistautunut tulkitsemaan Jukka Tolosen ja Pekka Pohjolan sävellyksiä. Tällä kertaa paneuduttiin esikuvien varhaistuotantoon.

Sateisen ja kolean sään takia konsertti oli siirretty Aurinkomäeltä Kerava-salin lämpimiin tiloihin. Siirto oli välttämätön, vaikkakin se varmasti vähensi yleisömäärää.

Milky Way Moses on Sibelius lukion kasvattien ja siellä opiskelevien nuorukaisten kokoonpano. Sen jäsenistä kosketinsoittaja Kalle Kontio opiskelee jo Sibelius Akatemiassa. Nuorukaiset ovat vahvasti tiellä kohti muusikon uraa. he ovat asettaneet heti alussa riman varsin korkealle.

Mielenkiintoista oli havaita nuorukaisten vaihtavan keskenään instrumentteja. 

Kalle Kontio siirtyi koskettimien äärestä basson varteen, kun basisti  Alfred Paavola siirtyi ykköskitaristin Juho Wainion rinnalle soittamaan toista kitaraa, kun vuorossa oli Tolosen  Ramblin.   Ei mikään ihme sinänsä, sillä Ramblinin soittaminen vaatii nopeita sormia ja taituruutta. Lopputulos oli ihan mukiinmenevä. 

Alfred Paavola kävi vielä sähköpianon ääressä duetoimassa flyygeliä soittaneen Kalle Kontion kanssa. Tästä seurasi varsin herkkä ja taidokas hetki. 

Wainio sai kitaransa soimaan progen vaatimalla tavalla. Harjoitustunnit eivät ole menneet hukkaan, sillä Tolosen jalanjäljissä tullaan. Tavoiteltavaa ja haasteita riittää.

Lauri Liljan alttosaksofoni sopi Tolosen ja Pohjolan biiseihin kuin nyrkki entisen miehen silmään. Lilja kuljetti hienosti melodiaa, improvisoi ja soitti välillä unisonossa kitaristi Juho Wainion kanssa. Liljan soitosta tuli mieleen Pekka Pöyryn taiturimainen soitto Tolosen ja kumppanien kanssa eri yhteyksissä.

Mooses Kuloniemi johti kokoonpanoa pienin elein ja hoiti oman osuutensa tyylikkäästi. Hän saattaa olla jopa lähes kaimansa, rumpujen takaa bigbandiään johtavan Bob Moseksen jalanjäljissä. niin ja olihan niitä johtavia rumpaleita Kerava Jazzien edellisen illan kokoonpanoissa parikin kappaletta.  Aika näyttää, miten käy. Monipuolinen rumpalilahjakkuus hän eittämättä on.

Ohjelmiston vaativuus tuli esiin nuorukaisten välispiikeissä. Pohjolan sävellystä Metson peliä he pitivät vaikeimpana. Helppoja eivät olleet muutkaan biisit. Mutta hyvin he urakastaan selvisivät. Urakoinnin toivoisi jatkuvan pitkään.

Kerava Jazz sunnuntaina 26.5. klo 15.00 Kerava-sali
Milky Way Moses

Mooses Kuloniemi, rummut, Alfred Paavola, basso, kitara ja koskettimet, Kalle Kontio, koskettimet, Juho Wainio, kitara, Lauri Lilja, alttosaksofoni

Takaisin
Translate »