MINE – Ajatuksia herättäviä tarinoita

Kuvat: Osku Rajala

26.07.2019 16:21


MINE kvartetti - laulajana Selma Savolainen.

Poriljomngin lauantai-illan vii eisenä jazzbändinä kuultiin kaksi vuotta sitten perustettua MINEa, joka  toteuttaa omien sanojensa mukaan  jazzin perimmäisiä ajatuksia vapaudesta, uteliaisuudesta ja ehkä vähän petollisestakin tarttuvuudesta.

Selma Savolaisen ääni kantaa laajassa rekisterissä.

Bändin keulakuvana oli laulaja Selma Savolainen, jonka karismaattinen esiintyminen ja tulkintatapa saivat kuulijansa hieman hämmennyksiinkin. Tätä kokonaisuutta tuki kappaleiden tummanpuhuvuus ja sanoitusten sisältö. Laulut olivat tarinoita, jotka liikkuivat aikalailla elmän tummemmalla lohkolla, päättyen ikäänkuin kesken varsinaisen tarinan lopun. Siis ilmeistä ajateltavaaa kuuntelijalle. Happy endkö vai tuhon turmio…

Savolaisen lavaesiintyminen oli väliin jopa kolkon kalseaa. Voimakasäänistä kerrontaa, jonka musiikillinen artikuloionti kietoi kuulijat tiukkaan otteeseensa. Osin vapaalla otteella, osin kuristaen ahtaaseen formaattiin.

Yhtyeen muut jäsenet edustivat myös suomalaista nuoremman polven osaamista. Heidän taustoistaan löytyy mm. Mopo, Pauli Lyytinen Magnetia Orkesteri, Joose Keskitalo, Mikko Innanen 10+, Bowman Trio, Buba Wii Aa, Mikko Sarvanne Hip Company, OK:KO, Viba, Selma Savolainen Quartet ja Signe. 

Niinpä heiltä löytyi soitossaan myös abstraktia särmää ja improirtiottoja tasavarman säestystyönsä väriläiskiksi. Yhdernlainen vätiläiskä oli myös retvakkaan riemukas rumpali Sami Nummela asusteineen… huumorinkukka se on kaunein kukka…..

Kokonaisuudessaan siis väkevätunteinen, mielenkiintoinen ja ajatuksia herättävä kokonaisuus. Ainakin niille, jotka uskaltautuiovat heittäytyä täysillä Minen esittämään tarjoiluun.

Erilainen ja tasokas päätös Poriljongin erinomaisen hienolle kotimaiselle jazztarjonnalle.

 

Pori Jazz lauantai 20.7.2019 klo 20.00 Poriljonki
Mine
Selma Savolainen
– laulu, 
Toomas Keski-Säntti – piano, Eero Tikkanen – kontrabasso, Sami Nummela – rummut 

 

Takaisin
Translate »