Näin kasvatetaan uusi sukupolvi jazzin saloihin

Kuvat:

14.07.2009 06:00

Pori Jazz Kids festivaali on käynnissä vielä huomenna

Esiintymishalukkaita lapsia oli niin paljon, että lavan vierustalle syntyi jono

 

 

 

 

 

 

On ollut Peppi Pitkätossua, Kanaa & Biancaa, Young Talent showta, mutta myös aitoja musiikkipajoja, muusikoiden vetämänä. Tällä tavalla saadaan uusi sukupolvi ”ajettua” sisään jazzin ihmeelliseen maailmaan siististi ja rähjäämättä.

 

 

 

 

Mirja Mäkelä ja taustalla vasemmalta Zhenia Gimer, Toivo Unt ja Reiska Laine

Tänään neljäntenä päivänä saimme kuulla perinteikästä jazzia ja bluesia vanhan lokkilavan ääressä Kirjurinluodolla. Eikä pelkästään lapsille, sillä se mitä saimme kuulla, oli aitoa ”tavaraa” myös vanhemmalle väelle, aitoja jazzstandardeja ja vetäviä blueskappaleita.  Lavalla olivat jazzlaulaja Mirja Mäkelä ja suomalaisen bluesin airut Pepe Ahlqvist.  Heidän taustallaan soittivat jazzin ja varsinkin Pori Jazzin todelliset konkarit, Pori Jazz All Stars, kokoonpanossa Zehnia Gimer, piano, Toivo Unt, basso, ja Reino ”Reiska” Laine, rummut.

 

 

Bianca Morales ja Pepe Ahlqvist

 

Mirja Mäkelä aloitti Ellingtonilla ”In the mellow tone”, mukaan mahtui Chopinia ja Stevie Wonderia ja muita hyvin tunnettuja melodioita kuten ”Bye Bye Blackbird” ja ”Gone With The Wind”. Pepe puolestaan räväytti Bianca Moralesin kanssa bluesin sinisoinnut liikkeelle perinteikkäällä ”Every Day I Have The Blues” kappaleella.  Sitä seurasi ”The Thrill Is Gone” ja muuta reilua jammailtavaa. Aurinko paistoi lähes pilvettömältä taivaalta ja ihmisillä tuntui olevan rento hyvä fiilinki.

Huomenna jatkuu vielä tämä lysti yhden päivän. Kaikki kynnelle kykenevät suunnatkaa Kirjurinluodolle, missä kello 13.00 esitetään Pajojen loppukonsertti. Silloin on tosi nuorten aika päästää irti opitut soinnut täyttä höyryä ilmoille. Siis muistakaa, kaikki paikalle kipin kapin kannustamaan näitä tulevaisuuden lupauksia.

 

Takaisin
Translate »