Soul Trion levykappaleisiin uusia sävyjä konsertissa

Kuvat: Matti Laipio

04.12.2019 17:28


Glo Hotellin kellarin tiiliholvi on mainio intiimi konserttipaikka, jossa Jukka Eskola Soul Trion musiikki toimi erinomaisesti.

 

Nykyään useimmat levyt tehdään ilman, että niiden sisältöä on ehditty esittää keikoilla. Livenä levyn kappaleet saavat useimmiten uusia sävyjä ja lisää ulottuvuuksia studioversioihin verrattuna. Näin on käynyt myös Jukka Eskola Soul Trion kohdalla.

Reilut kaksi vuotta koossa olleen bändin toinen levy Steamy! ilmestyi syksyllä. Levyllä kappaleet ovat suhteellisen lyhyitä ja kompakteja. Tämä ratkaisu myös toimii varsin hyvin.

Levyn julkaisun jälkeen tehdyillä keikoilla trio on kehitellyt Steamyn kappaleita pidentämällä sooloja ja tuomalla niihin uusia elementtejä. Tuorein näyttö tästä kuultiin We Jazz-festivaaliin sisältyvässä konsertissa Glo Hotellissa. Konserttipaikkana oli hotellin kellarikerroksen tunnelmallinen tiiliholvi, missä händi soitti ilman sähköistä vahvistusta.

Konsertin ohjelmistona olivat lähes kaikki Steamyn kappaleet lisättynä trion esikoislevyllä olleella Mercer Ellingtonin Jumpin’ Punkins’ illa, jolla Jukka Eskola tyylitteli hienosti sordinoidulla trumpetilla.

Steamylla urkuri Mikko Helevä ja rumpali Teppo Mäkynen saivat niukahkosti soolotilaa. Nyt konsertissa molemmat olivat enemmän esillä myös kappaleiden perusrakenteista irtaantuneissa free-henkisissä jaksoissa.

Mutta silti trion keskushahmo oli trumpettia ja flyygelitorvea soittanut Jukka Eskola, joka melodisen soittonsa ohella tavoitteli jälleen korkeusennätyksiä trumpetin rekisterin yläpäässä runsaslukuisen yleisön kannustuksella.

We Jazz: Jukka Eskola Soul Trio. Jukka Eskola, trumpetti ja flyygelitorvi, Mikko Helevä, Hammond-urut, Teppo Mäkynen, rummut Glo Hotellissa.

Takaisin
Translate »