14. Rajaton jazzfestivaali Vuotalossa, Paloheinässä ja Pakilassa

Kuvat:

15.01.2020 16:42


Inna Vysotska

XIV Kansainvälinen Rajaton jazz –festivaali soitetaan tänä vuonna 29.1. -1.2. välisenä aikana Helsingissä.  Esiintymispaikkoina ovat Vuotalon pääkonsertin lisäksi Paloheinän kirjasto, Art Jazz & Innas In Style -kulttuuriklubi sekä Pakilan Hyvän Paimenen kirkko.

Keskiviikko 29.1.2020 klo 18  

CUEJERO – Flamenco-jazzia pohjoismaisella vivahteella.
Paloheinän kirjasto. Paloheinäntie 22. Vapaa pääsy.  

Cuejero

CUEJEROn musiikki, flamenco-jazzia pohjoismaisella vivahteella, imaisee kuulijansa inspiroivien soundien, energisten rytmien ja intohimoisten melodioiden maailmaan. Näissä ainutlaatuisissa sävellyksissä toisensa kohtaavat viinistä ja rakkaudesta kertovat flamenco-laulut sekä Latinalaisen Amerikan, Lähi-idän ja jazzin groovet. Tämä maukas cocktail on saanut inspiraationsa musiikillisista perinteistä, jotka alunperin syntyivät monenlaisten kulttuurien fuusioiduttua samalla maankamaralla.Konsertissa kuullaan yhtyeen omia sävellyksiä, tunnettuja iberoamerikkalaisia lauluja, Federico Garcia Lorcan runoja ja musiikkia sekä klassisia bolero-kappaleita.Javier Sanchez (ES) – kontrabasso ja nauhaton basso

Javier Sanchez (ES) – kontrabasso ja nauhaton basso, Joni Vierre– sähkökitara, Ricardo Padilla (CL) – lyömäsoittimet, Lotta-Maria Pitkänen – viulu

Torstai 30.1. klo 19    

Anastasia Trizna, laulu & Valeri Nikitin, piano
Art Jazz & Inna In Style, Sysimiehentie 39 A, 00670 Helsinki

Anastasia Trizna (© Mikko Lampinen)

Anastasia Trizna (laulu) ja Valeri Nikitin (piano) on pitkään yhdessä toiminut duetto, joka soittaa jazzia omilla sovituksillaan. Yhtyeen tyylille ominaista on soittamisen herkkävireinen tietoisuus, jonka kautta vapaa dialogi voi virrata läpi niin tekijöiden kuin myös yleisön.Konsertissa kuullaan tunnettuja, melodisia jazzballadeja.Anastasia Trizna on lahjakas näyttelijä ja laulaja, joka työskentelee freelancerina useissa teattereissa, musiikkiprojekteissa sekä elokuva- ja televisiotuotannoissa. Trizna esiintyy säännöllisesti vokalistina jazzkonserteissa ja festivaaleilla tehden yhteistyötä monien ansioituneiden suomalaisten jazzmuusikoiden kanssa.Valeri Nikitin tunnetaan Suomessa ja Venäjällä jazzpianistina, alttoviulistina, säveltäjänä, sovittajana ja opettajana. Nikitin on uransa varrella työskennellyt laajalti ja monitasoisesti eri yhtyeissä ja ollut rikastamassa jazzmusiikin kenttää ja naapurimaiden yhteistyötä.Trizna ja Nikitinin duetto sai alkunsa vuonna 2012 ja alun alkaen oli selvää, että musiikin tuottaminen yhdessä tuntui luontevalta ja tämä on matkannut yhtyeen mukana tähän päivään asti.Musiikin tekemisen keskiössä on aina tärkeää ja arvokasta, kun luomisen hetkessä vapautuu tilaa dialogille ja yhteisymmärrykselle. Toivomme, että myös Anastasian ja Valerin seuraavassa tapaamisessa yleisölle tarjoutuu mahdollisuus olla osana uusien jazzdialogien syntyä.Liput 15/10 €. Lipunmyynti: puh. 040 519 48 19, artjazzhelsinki@gmail.com, Sysimiehentie 39 A,Lippuja myös ovelta 60 min. ennen konsertin alkamista.

Perjantai 31.1. klo 19       

A night with women in jazz
XIV Kansainvälinen Rajaton jazz -festivaalin pääkonsertti
Vuotalo (Vuosali), Mosaiikkitori 2, Vuosaari, Helsinki

Inna Vysotska

Jazzlaulaja Inna Vysotska ja The Untouchables -kvintetti Saksasta tulkitsevat tunnettuja jazzklassikoita The Great American Songbook –nuottikirjasta, soittavat brasilialaista sambaa ja omia sävellyksiä.Inna Vysotska saapuu Helsinkiin yhtyeensä The Untouchablesin kanssa Saksasta Hannoverista. Alun perin hän on kotoisin Donetskista Ukrainasta, josta hän muutti 18-vuotiaana Saksaan 1997. Rajaton jazz -festivaalilla hän esittää jazzstandardeja sekä brasilialaista musiikkia ja sambaa.Inna Vysotska opiskeli musiikkia aluksi Donetskissa musiikkiopistossa, jolloin hänen lajinaan oli oopperalaulu. Hän jatkoi opintoja Hannoverissa ja nyt tyylilajeina olivat pop- ja jazzmusiikki.

Jazzia hän kuuli ensimmäistä kertaa 16-vuotiaana.- Kuuntelin Ella Fitzgeraldin, Sarah Vaughanin, Billie Holidayn ja Dinah Washingtonin äänitteitä. Erityisesti pidin jazzmelodioista ja laulajien äänten sävyistä ja tietysti improvisoinnista. Ymmärsin, että pidän instrumentaalisesta improvisoinnista ja tykkään itse improvisoida omalla äänellä – eli imitoida erilaisia puhallinsoittimia kuten trumpettia, saksofonia tai pasuunaa.

Inna Vysotska – laulu, Stepan Shadikyan – trumpetti, Dimitri Suslov – saksofoni, Viktor Bürkland – piano, Marcus Lewyn – kontrabasso, Oliver Struck – rummut.

Charlotta Kerbs ja Sergei Sokolov Jazz Quartet

Charlotta Kerbsin ja Sergei Sokolov Jazz Quartetin esityksessä kuullaan ikivihreitä eri aikakausista ja genreistä. Klassista, svengaavaa, tunnelmallista jazzia, bluesia ja soulia, joista kumpuaa sydämellisiä ja koskettavia tarinoita.

Charlotta Kerbs – laulu, Gianni Gagliardi (Barcelona) – tenorisaksofoni, Sergei Sokolov – piano, Nikolai Zatolochnyi (Pietari) – kontrabasso, Egor Kriukovskikh (Pietari) – rummut.

Liput 15/13 €
lippu.fi
Ovelta 60 min. ennen konsertin alkamista.Kesto: 2 h, sis. väliaika.

Järj. Venäläinen kulttuuridemokraattinen liitto ry

Lauantai 1.2.2020 klo 19    

Inna Vysotska &  The Untouchables
Hyvän Paimenen kirkko – Palosuontie 1, Pakila, Helsinki

Perjantai-illan pääkonsertissa esiintyneet Inna Vysotska ja yhtyeensä The Untouchables päättävät tämän vuotisen Rajaton jazzfestivaalin.

Inna Vysotska – laulu, Stepan Shadikyan – trumpetti, Dimitri Suslov – saksofoni, Viktor Bürkland – piano, Marcus Lewyn – kontrabasso, Oliver Struck – rummut.

Liput käsittelykuluineen 17,50 € www.ticketmaster.fi
Liput myös ovelta tuntia ennen konsertin alkamista.Liput ennakkoon myös artjazzhelsinki@gmail.com, puh. 040 519 48 19, Sysimiehentie 39 A, 00670 Helsinki

Lisätietoja: www.rajatonjazz.fi

Takaisin
Translate »