18. Tunturibluesin pääesiintyjinä Martha Scanlan ja Kelly Joe Phelps

Kuvat:

01.01.2009 18:00


Kotimaisia kärkinimiä tapahtumassa edustavat Jo’ Buddy & Down Home King III, Sam Huber & Fat Bullets, Olli Haavisto sekä tapahtuman housebandinä toimiva Eero Raittinen ja The Noisy Kinda Men.

Martha Scanlan on laulaja ja lauluntekijä, jonka viimeisin albumi on tehty Woodstockissa, Levon Helmin studiossa. Scanlanin lauluntekijäkyvyt on noteerattu koko USA:ssa vuodesta 2003, ja hän on kiertänyt isoja festivaaleja sekä esiintynyt mm. Nashvillen legendaarisessa Grand Ole Opryssa. Hänen tuottajinaan ovat toimineet Grammy palkitut T-Bone Burnett ja Bob Neuwirth.

Kelly Joe Phelps on amerikkalainen muusikko ja lauluntekijä. Hänen musiikissaan on vaikutteita sekä delta bluesista että jazzista. Kelly Joe Phelps on maailmanluokan bluesstara, joka on noteerattu korkealle ympäri USA:n lehdistössä olleiden keikka- ja levyarvioidensa perusteella.

Jo’ Buddy & Down Home King III:n musiikillinen anti on runsas ja poikkeuksellisen herkullinen roots-sekoitus mm. seuraavista: Ragtime, Swamp Boogie, Down Home Blues, New Orleans R&B, Zydeco, Ska, Folk, Country, Rockabilly, Rock & Roll, Garage Rock, Gospel ja Soul. Jussi Raulamo on ollut kerran aikaisemminkin Tunturibluesissa, Groovy Eyes -nimisen kokoonpanonsa kanssa. Tällä kertaa Raulamo viihdyttää Tyko Haapalan kanssa duona rootsmusan ytimessä.

Basisti Eeva Koivusalon luotsaama bändi Fat Bullets saa tällä kertaa solistikseen Sam Huberin. Suomessa on nykyään koko liuta hyviä laulajia, ja Sam varmasti on yksi heistä.

Tunturibluesissa on mukana myös pedal steel taituri Olli Haavisto, sekä Housebandina toimiva Eero Raittinen & The Noisy Kinda Men.

Tunturibluesille tunnustusta valtakunnallisesti

Saariselän Tunturibluesin melkein 20-vuotinen taival on noteerattu myös bluespiireissä. Tunturiblues valittiin Blues-Finland.comin järjestämässä äänestyksessä neljänneksi parhaaksi Suomessa pidetyksi bluesfestivaaliksi vuonna 2008 (http://www.blues-finland.com/news5/news0002.html). Äänestystulos on osoitus siitä, että Tunturiblues on vakiinnuttanut asemansa Suomen suurten bluestapahtumien joukkoon. Tunnustuksen tekee arvokkaaksi se, että Suomessa järjestetään vuosittain noin 40 erilaista bluestapahtumaa, ja Tunturiblues on päässyt tapahtumien kärkikaartiin. Äänestyksen kärkisijoilta löytyvät Puistoblues, Rauma Blues ja Tampereen Down Home Island.

Takaisin
Translate »