Garland Jeffreys valloittaa lavan April Jazzissa

Kuvat:

12.03.2009 10:22


Hänet onkin kutsuttu vierailijaksi niin Bruce Springsteenin, U2:n, Sonny Rollinsin, Paul Simonin kuin Lou Reedin keikoille.

Garland Jeffreys vietti lapsuutensa Brooklynissa, New Yorkissa. Nuoren elämä suuressa kaupungissa  ei ollut helppoa miehelle, jonka veressä virtaa niin valkoista, afroamerikkalaista, kuin puertoricolaistakin verta. Monikulttuurisuutensa vuoksi, hän ei kuulunut mihinkään ryhmään ja joutui kulkemaan omaa tietään. Monet hänen lauluistaan kertovatkin elämästä New Yorkissa, rotujenvälisestä rakkaudesta ja vihasta.

Garlandin ura on kautta vuosien  tasapainoillut hittien ja kulttimaineen rajapinnoilla. 70- ja 80 -lukujen taitteessa tämä laulaja-lauluntekijä-kitaristi onnistui luomaan  kultin, joka vahvasti uskoi hänen omaelämänkerrallisten, poliittisesti kantaaottavien laulujensa voimaan. Muutamia hittejä syntyikin kuten ”Matador” ja ”Hail, Hail Rock’n Roll” ja ”El Salvador”.

Hänelle itselleen on kuitenkin ollut tärkeää luoda mahdollisimman suuri kuulijakunta mahdollisimman vähillä kompromisseilla. Suuret levy-yhtiöt ovat kuitenkin olleet eri mieltä hänen avoimista kannanotoistaan ja tämä on ollut todennäköisin syy siihen, miksei hänen levynsä ole koskaan päätyneet kaupallisille hittilistoille.

Tyylillisesti Garland Jeffreysiä on aina kiehtonut musiikin eri lajit. Siksi hän on halunnut järjestää konsertteja useilla erilaisilla teemoilla. Konsertti-iltojen sisältö on vaihdellut rockista reggaeen, bluesista jazziin. Kaikkea hänen musiikkiaan kuitenkin voimakkaimmin yhdistää  hänen vahvat sanoituksensa, vahva karismansa ja halu vaikuttaa niiden kautta. April Jazz festivaaleilla Garland laulaa bluesia.

Garland Jeffreys ”Blues Night” pe 24.4. klo 21.30 Espoon kulttuurikeskus, Louhisali

Takaisin
Translate »