Gov’t Mule vihdoin Suomeen

Kuvat:

26.02.2009 11:46


Allman Brothersista tutun Warren Haynesin johtama huippukokoonpano Gov’t Mule esiintyy kesällä ensimmäistä kertaa Suomessa ja täyttää samalla monen bluesdiggarin pitkäaikaisen toiveen. Ennen Mulea Vanhankylänniemen pääkonserttilavalla esiintyvät James Hunter (UK) ja Ellis Hooks (USA).

Puistobluesin kesän ohjelmisto on pääkonsertin osalta kotimaista avausesiintyjää vaille valmis. Pääesiintyjiksi kiinnitetyt artistit tekevät tulevan kesän Puistobluesista vuoden merkittävimmän juurimusiikin tapahtuman Suomessa. Govʼt Mulen nokkamies Warren Haynes on kiistatta yksi tämän hetken parhaita blueskitaristeja ja bändiä pidetään laajasti genrensä parhaana maailmassa.

James Hunter ja Ellis Hooks nostavat pääkonsertin bluesfiilistä ennen Govt Mulea

Govʼt Mulen lisäksi James Hunter ja Ellis Hooks esiintyvät festarin huipentavassa pääkonsertissa. Kumpikin artisti on pitkän linjan huippuammattilainen, mutta saavuttanut huippusuosion vasta viime vuosien levyillään ja esiintymisillään. Karismaattinen britti James Hunter on pitkän linjan soul- ja blues-äijä, jonka sielukkuus hakee vertaistaan. Kriitikot ja yleisö ovat hehkuttaneet miehen voimakasta laulua ja vertaus miehen esikuvaan Sam Cookeen on enemmän kuin perusteltu. 2000-luvulla maineeseen noussut Hunter tulee Puistobluesiin takanaan loistavan vastaanoton saanut viime vuonna julkaistu albumi The Hard Way. Pääkonsertissa esiintyy myös perinteisen eteläisen soulbluesin vahva edustaja Ellis Hooks. Alabamasta kotoisin oleva intiaaniäidin ja afroamerikkalaisen isän poika on viidellä levyllään vakiinnuttanut paikkansa bluesgenren perinteiden ylläpitäjänä ja antaa lahjakkuudellaan kasvot perinteisen bluesin jatkuvuudelle.

Puistoblues täyttää Järvenpään juhannuksen jälkeen

Suomen suurin bluestapahtuma järjestetään perinteisesti Järvenpäässä juhannuksen jälkeisellä viikolla 24.-28.6. Festivaalijohtaja Jouni Hyytiäinen on tyytyväinen että korkeatasoinen ohjelmisto voidaan vahvistaa näin hyvissä ajoin:

Gov’t Mule on ollut jo vuosia meidän toivelistan kärkinimiä. Puistobluesyleisö ottaa varmasti tämän kiinnityksen hyvänä uutisena vastaan. James Hunter on kerännyt täysiä pisteitä uudella levyllään myös täällä kotimaisessa musalehdistössä ja Ellis Hooksia pidetään loistavana live-esiintyjänä. Kattaus on meidän mielestämme erittäin hyvä. Mielenkiintoisen kotimaisen kärkiesiintyjänkin pääsemme toivottavasti julkistamaan lähiaikoina.

Puistoblues-festivaali järjestetään Järvenpäässä 24.-28.6.2009. Viisipäiväisessä tapahtumassa on tarjolla kymmeniä bändejä keskiviikosta sunnuntaihin pääkonsertissa, iltaklubeilla sekä Blues-kadun ilmaiskonserteissa. Kakarabluussit viihdyttää lapsiperheitä läpi tapahtuman. Pääkonsertti on lauantaina 27.6. Ennakkolipunmyynti alkaa Menolipussa ja Lippupalvelussa maaliskuussa.

Järvenpään vuosittain järjestettävää musiikkifestivaalia vietetään tänä vuonna 32 kertaa. Alun alkujaan paikallisia musiikin ystäviä palvelemaan perustettu festari on kuluneiden vuosien aikana kasvanut Euroopan johtavaksi bluesfestivaaliksi ja yhdeksi Suomen merkittävimmistä musiikkitapahtumista. Puistoblues tarjoaa tasokkaan pääkonsertin lisäksi korkealuokkaisia lastentapahtumia, kaikille ilmaisia katusoittotapahtumia sekä monipuolista klubitoimintaa pitkin viisipäiväistä bluesviikkoa. Pääkonserttiin on kaikilta alle 13-vuotiailta lapsilta vapaa pääsy vanhempien seurassa. Talkoovoimin järjestettävä Puistoblues työllistää vuosittain lähes 600 hengen talkoo-organisaation. Puistoblues oli viime vuonna 120.000 kävijällään Suomen neljänneksi suurin musiikkitapahtuma (Finland Festivals, 2008).

Lisätietoja Puistobluesista ja esiintyjistä

www.puistoblues.fi

www.puistoblues.fi/2009esiintyjat

Govʼt Mule: www.mule.net

James Hunter: www.jameshuntermusic.com

Ellis Hooks: http://www.myspace.com/ellishooksmusic

Takaisin
Translate »