Jazzkaar 2020 tarjoilee Grammylla palkittuja jazztähtiä!

Kuvat:

06.11.2019 19:24


Dee Dee Bridgewater (© Mark Higashino)

Huhtikuussa 17. – 26. 2020 järjestettävä Jazzkaar ilahduttaa jazzin ystäviä Grammylla palkituilla amerikkalaisilla tähdillä –  vokaalijazzin legenda  Dee Dee Bridgewater, uuden sukupolven suunnan luoja Cécile McLorin Salvant, kitaragenius Marc Ribot Ceramic Dog -bändin kanssa sekä  Skandinavian maaginen superryhmä Rymden ja jazzvokalistien tähtitaivaalle noussut ranskalainen Cyrille Aimée.  

Jazzkaar 2020 -festivaalin pääesiintyjä on amerikkalaiseen vokaalijazziin syvän jäljen jättänyt persoonallinen laulajatar Dee Dee Bridgewater, jonka matkat jazzklassikoista popmusiikkiin ja chansoneihin ovat tulvillaan rakkautta ja intohimoa. Monipuolinen artisti on saanut kaksi Grammya, kahdeksan Grammy-ehdokkuutta ja Tony-palkinnon loistavista rooleistaan Broadwayn lavoilla. Dee Dee Bridgewater esiintyy Jazzkaarella yhdessä  Estonian Dream Big Bandin kanssa, jota johtaa Siim Aimla 21. huhtikuuta Alexela konserttitalossa.

Cécile McLorin Salvant

Ensimmäistä kertaa tulee Viroon kolme Grammya voittanut uuden sukupolven tähti Cécile McLorin Salvant. Hänen vahvassa olemuksessaan kohtaavat intiimi sekä sielukas esiintyminen ja hänen äänessään flirttailevat eleganssi, sensuaalisuus ja syvyys. Cécile McLorin Salvant on yksi loistavampia vokaalijazzin esiintyjiä. Cécile McLorin Salvant esiintyy Jazzkaarella 24. huhtikuuta Vaba Lavalla.

Yhdessä Robert Plantin ja Alisson Kraussin yhtyeen kanssa Grammyn voittanut kitaristi Marc Ribot  tuo Jazzkaarelle radikaalisen äänikielen trion Ceramic Dog. Originaali ja kompromissiton musiikiille lähestyminen on tehnyt Ribotista yhden nykyajan mahtavimman kitaristin. Hänen musiikillisten saavutustensa parhaimpia näytteitä on eskperimentaalinen ja vahva kokoonpano Marc Ribot’s Ceramic Dog.  Kitaristi on äänittänyt musiikkia erilaisten alojen huippuartistien kanssa, kuten John Zorn,  Tom Waits, Elvis  Costello, McCoy Tyner sekä Diana Krall. Marc Ribot’s Ceramic Dog esiintyy ensimmäistä kertaa Virossa. Trion konsertti on Jazzkaarella on 23. huhtikuuta Vaba Lavalla.

Marc Ribot’s Caramic Dog (© EbruYildiz)

Skandinavian parhaiten muusikoiden trio  Rymden tuo Jazzkaarelle dramaattisen  ja melankolisen minimalismin rajoilla kulkevan pohjoismaisen jazzin. Orkesterin nimi Rymden tarkoittaa avaruutta ja/tai tilaa. Kokoonpanon muodostavat norjalainen pianisti ja säveltäjä Bugge Wesseltoft sekä legendaarisen ruotsalaispianisti Esbjörn Svenssonin trion basisti Dan Berglund ja rumpali Magnus Öström. Alle vuoden toimineella orkesterilla on ollut yli 80 konserttia Euroopan ja Aasian festivaaleilla sekä maineikkailla konserttilavoilla. Jazzkaarella esiintyy Rymden 25. huhtikuuta Vaba Lavalla.

Spotifyssa ja Youtubessa miljoonia kuuntelijoita koonnut ranskatar Cyrille Aimée on laulanut itsensä lyhyessä ajassa Euroopan katukahviloista jazzfestivaaleille ja Broadwayn lavalle. Nyt hän tulee ensimmäistä kertaa Viroon. Cyrillen heleän äänen tekee vastaan panemattomaksi sytyttävä luovuus, joka avaa uusia puolia myös klassikoiksi muodostuneissa tyyleissä. Jazzkaarella laulajatar esiintyy 22. huhtikuuta Vaba Lavalla.

31. Tallinnan Kansainvälinen Jazzkaar -festivaali järjestetään 17.-26. huhtikuuta 2020 joka puolella Viroa. Koko festivaalin ohjelma julkistetaan vuoden 2020 alussa Jazzkaaren kotisivulla  www.jazzkaar.ee. Dee Dee Bridgewater & Estonian Dream Big Bandin, Cécile McLorin Salvantin, Marc Ribot’s Ceramic Dogin, Rymdenin ja Cyrille Aiméen kontserttien lippuja on myynnissä Piletilevin myyntipisteissä ja kotisivulla www.piletilevi.ee.

Jazzkaar 2020 pääsponsorit ovat JURA, Jazz Pesulad ja Eesti Päevaleht sekä vuosisponsorit My City Hotel, BMW, Tallink ja Aktaprint. Festivaalikeskuksen pystyttämisessä auttavat Telliskivi Loomelinnak, Prike ja Nobe. Festivaalille antavat tukea Kultuuriministeerium, Eesti Kultuurkapital, Tallinnan kaupunki ja Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus.

 

JAZZKAAR 2020

HUHTIKUU

Tiistai 21.4. klo 19:00 Alexela Kontserdimaja, Tallinna
Dee Dee Bridgewater (USA) & Estonian Dream BigBand

Keskiviikko 22.4. klo 18.00 Vaba Lava, Tallinna
Cyrille Aimee (Ranska)

Torstai 23.4.klo 21.00 Vaba Lava, Tallinna
Marc Ribot’s Ceramic Dog (USA)

Perjantai 24.4. klo 18.00  Vaba Lava, Tallinna
Cecile Mclorin Salvant w Sullivan Fortner (USA)

Lauantai 25.4. klo 19.00  Vaba Lava, Tallinna
Rymden (Ruotsi-Norja))

Takaisin
Translate »