Jazzkukko svengaa Laitilassa viidettä kertaa

Kuvat:

23.07.2019 20:42


Jukka Perko

Jazzkukko-festivaali on pyrkinyt joka vuosi vastaamaan yleisöpalautteisiin ja tänäkin vuonna luvassa on uudistuksia. Päätapahtumaa vietetään lauantaina 27.7. Laitilan kirkkopuistossa ja artisteja nähdään yhdellä, entistä suuremmalla lavalla. Musiikillisesti monipuolisessa konsertissa esiintyvät Niina Sallinen & Jarmo Hynninen Country Duo. Odotettuja musiikkivieraisiin kuuluvat Itävallasta trumpetisti Gerhard Ornig Quartet sekä uussuomalaisten muodostama orkesteri Sid Hille & Foreign Friends. Bluesimpaa otetta tarjoaa Heikki Silvennoinen, Johanna Försti ja Heikki Hela Band. Illan päättää Veeti Kallio & Turku Jazz Orchestra.

Sid Hille ja Foreign Friends

Rento piknik-tunnelma on se, mitä järjestäjät ovat alusta alkaen pyrkineet mahdollistamaan. Viime vuonna suuren suosion saanut Uudenkaupungin Golfravintolan toteuttama VIP-ruokailupaketti on tänäkin vuonna ja ennakkoon loppuunmyyty.

Jazzkukko-festivaalia on haluttu tietoisesti kasvattaa alueelliseksi ja Vakka-Suomen yhteiseksi tapahtumaksi. Tätä toteuttaa mm. musiikkileiri 23.–24.7. sekä festariviikon käynnistävä konsertti Uudenkaupungin Pakkahuoneella. Tuolloin KE 24.7. iltatorilla esiintyvät Max Zenger & Jazzkukko House Band.

Perjantaina 26.7. pidetään Laitilassa elokuvateatteri Kinon talossa kaksoiskonsertti. Huippumusisointia on luvassa saksofonisti Jukka Perkon johdolla ja illan toinen kokoonpano on Kari Antila & Karri Luhtala Organ Brothers.

Sunnuntaina jatkuu torilla yhteistyö Laitilan seurakunnan kanssa – viime vuonna messuttiin Blues Brothers -tunnelmissa ja tänä vuonna teemana on Rhytm & Soul.

Laitilasta lähtöisin oleva kitaristi Kari Antila on Jazzkukko-festivaalin taiteellinen johtaja sekä tapahtuman alulle saattaja. Pienen kaupungin mittavan festivaalin toteutuksen taustalla on Jazzkukko ry, runsaasti yrityssponsoreita sekä kosolti talkooväkeä.

Lisätiedot: http://www.jazzkukko.fi

 

 

 

 

Takaisin
Translate »