John Hiatt yhtyeineen Puistobluesiin

Kuvat:

28.02.2018 10:00


John Hiatt (© Jim McGuire)

Legendaarinen laulaja-lauluntekijä John Hiatt saapuu esiintymään Suomeen kesällä. John Hiatt & The Goners featuring Sonny Landreth nähdään Puistobluesin pääkonsertin esiintymislavalla lauantaina 30. kesäkuuta. Lisäksi Puistobluesiin saapuu nyt julkistettavana artistina kitaristi, laulaja Walter Trout.

John Hiattin Suomen-vierailu on osa hänen 30-vuotisjuhlakiertuettaan. Hiattin monipuolinen musiikki ylittää useita musiikingenrejä. Muiden muassa Rosanna Cashille ja Bob Dylanille biisejä kirjoittaneen Hiattin monipuolisessa musiikissa on vaikutteita rockista, countrysta, folkista ja bluesista. Hiatt on tunnettu karheasta äänestään ja sydämeenkäyvästä blueslaulustaan. Little Village -kokoonpanossakin mainetta kasvattanut Hiatt tulee Puistobluesiin yhdessä slide-velho Sonny Landrethin ja The Goners -yhtyeensä kanssa. Yhtyeessä soittavat Ken Blevins (rummut), Sonny Landreth (kitara) ja David Ranson (basso).

Walter Trout (© Marco van Rooijen)

Kauan odotettu Walter Trout saadaan niin ikää Puistobluesiin tulevana kesänä. Tämän arvostetun sanoittajan, kitaristin ja säveltäjän musiikista huokuu aitoa ja tässä hetkessä elävää bluestunnelmaa. Trout voitti vakavan sairautensa, ja sen jälkeen ilmestyi yksi hänen parhaista ja väkevimmistä albumeistaan, Battle Scars (2015). Ennen soolouraansa John Mayall & The Bluesbreakers ja Canned Heat -yhtyeissä vaikuttanut Walter Trout palaa Vanhankylänniemeen 13 vuoden tauon jälkeen kitarabluesin ystävien riemuksi.

Jo aiemmin on Puistobluesiin julkaistu brittiläinen King King, joka tarjoaa monipuolisen sekoituksen bluesia ja rockia. Festivaalin kotimaisten huippuartistien joukkoon lukeutuvat laulajakitaristi Ilkka Helanderin, kitaristi Little Willie Mehton, basisti Esa Kuloniemen ja rumpali Leevi Leppäsen muodostama Dr. Helander & Third Ward sekä parhaan kitaristin palkinnon European Blues Awardseissa saanut Erja Lyytinen yhtyeineen.

Puistoblues järjestetään tuttuun tapaan Järvenpäässä juhannuksen jälkeisellä viikolla. Keskiviikkona 27. kesäkuuta alkava festivaali huipentuu 30. kesäkuuta Vanhankylänniemessä pidettävään pääkonserttiin, jonne on alle 13-vuotiaille ilmainen pääsy maksavan aikuisen mukana.

Vuodesta 1978 yhtäjaksoisesti järjestetty Puistoblues on Suomen suurin bluesfestivaali. Festivaali koostuu blueskadusta (ilmaistapahtuma), musiikkiklubeista ja pääkonsertista. Lisäksi festivaalin aikaan Järvenpäässä on perinteisesti paljon erilaista ohjelmaa sekä lapsille että aikuisille.

Puistobluesin liput ovat jo myynnissä Lippupisteessä, ja niitä on saatavilla erikoishintaan 58,50 euroa 14.3. saakka.

Puistoblues: www.puistoblues.fi

Takaisin
Translate »