Kaamosjazz – maailman pimein jazzfestivaali

Kuvat:

02.10.2019 14:34


Sole Azul trion johtaja haitaristi Harri Kuusijärvi (© Olli Sulin)

Arktisen tunnelmallinen jazzfestivaali Kaamosjazz järjestetään Saariselällä 21-24.11.2019 jo 39:n kerran.

Legendaarinen jazzfestivaali kokee tänä vuonna isoja muutoksia, kun tapahtuman ilme ja sisältö uudistuu merkittävästi. Kaamosjazzin taiteellisena johtajana toimii monipuolisesti musiikin saralla ansioitunut laulaja- ja lauluntekijä Yona eli Johanna Pitkänen. Jazzin monia ääripäitä esitellään Kaamosjazzin ohjelmassa rohkeasti ja ennakkoluulottomasti. Ohjelmapaikkoja tapahtumassa on aiempaa vähemmän, mutta sisältö sitäkin jazzikkaampi.

Tänä vuonna konsertit soivat Kaunispään Huippu-ravintolassa, Star Arctic Hotellissa, sekä tapahtuman avajaiset Tunturihotellilla ja iltabileet Tunturihotellin Lutto-klubilla. Festivaali huipentuu sunnuntain kirkkokonserttiin Saariselän kappelissa. Päivisin jazz soi ilmaistapahtumana Ski Saariselän Sport Bistro Pilkussa sekä rinteissä laadukkaiden Dj-vieraiden toimesta. Tapahtuma tarjoaa myös muuta jännittävää oheisohjelmaa.

Anni Elif Elifantree -yhtyeestä (© Osku Rajala)

Jazzit aloitetaan haitarijazzin ja vanhan kunnon foxin merkeissä, kun askelmerkit täräyttää torstaina legendaarinen Dallapé.

Perjantain kattaus on alkuillasta tuoreempaa jazzkampetta, kun rumpali Tatu Rönkkö ja kosketinsoittaja Antti Kujanpää lyövät rytmihynttyyt yhteen. Myöhemmin vaikuttava elektroakustinen trio Elifantree tarjoaa kokeellisen musiikillisen matkan popin ja improvisoidun musiikin rajamailta. Illan lopuksi Johanna Försti saattaa kvintetillään pop- ja iskelmämusiikista tutut suomalaiset sävelet ja sanat jazz-kansan lähestyttäväksi.

Lauantai alkuilta alkaa, kun  lappilaisen haitari-taiteilija Harri Kuusijärven liidaama yhtye Sole Azul esittää jazzmusiikista tutuin tyylikeinoin omia tangovaikutteisia sävellyksiään sekä sovituksia olemassaolevista tangoista. Illan jazzantia jatkaa myöhemmin Joona Toivasen Trio ja illan päättää Riku Rantala & Reporters, kolmikko joka soittaa kaikkien tahtijalalle sopuisaa musiikkia, jopa tanssittavaksi.

Kaamosjazz päättyy kahteen kappelikonserttiin, jossa esiintyvät Samuli Edelman & Jukka Perko.

Perjantaina ja lauantaina on laskettelurinteiden ala-asemalla sijaitsevassa Sport Bistro Pilkussa jazzlounge, jossa DJ Bunuel tarjoilee jazzillista kuultavaa. Hän soittaa levyjä myös perjai-illan lopuksi  Lutto yökerhossa, jossa lauantai DJ:nä häärii DJ Tytti.

Kaamosjazz on täydellinen mahdollisuus kokea luonnossa latautuminen, liikunta, hyvä ruoka ja ennenkaikkea korkeatasoinen kulttuurielämys, kaikki saman viikonlopun aikana.

Ohjelma

TORSTAI 21.11.2019

19:00 – 23:00 Jazztanssit: Dallapé @ Santa’s Hotel Tunturi Lutto-yökerho

PERJANTAI 22.11.2019

13:30 – 16:00 Jazzlounge: Dj Bunuel @ Sport Bistro Pilkku
17:00 – 18:30 Kaamosjazz-special: Tatu Rönkkö & Antti Kujanpää @ CODORNÍU-lava Star Arctic Hotel
21:30 – 23:00 Elifantree @ Kaunispään Huippu
23:30 Johanna Försti Quintet, Dj Bunuel @ Santa’s Hotel Tunturi Lutto-yökerho

LAUANTAI 23.11.2019

13:30 – 16:00 Jazzlounge: Dj Bunuel @ Sport Bistro Pilkku
17:00 – 18:30 Sole Azul @ Kaunispään Huippu
21:30 – 23:00 Joona Toivanen Trio @ CODORNÍU-lava Star Arctic Hotel
23:30 Riku Rantala & Reporters, Dj Tytti @ Santa’s Hotel Tunturi Lutto-yökerho

SUNNUNTAI 24.11.2019

16:00 & 18:00 Samuli Edelman & Jukka Perko – Vaiheet @ Saariselän Tunturikappeli

Varaamme oikeuden muutoksiin.

Kaamosjazz

Takaisin
Translate »