Koli Jazz avaa vahvasti jazzvuoden 2018

Kuvat:

30.12.2017 16:26


Suomalaisen jazzvuoden avaava Koli Jazz tarjoaa jo perinteeksi muodostuneeseen tapaan erittäin mielenkiintoisen, monipuolisen ja kuuntelijaystävällisen ohjelmiston, ja ainutlaatuisen hienossa ympäristössä. Perjantai- ja lauantai-iltoina järjestettävissä pääkonserteissa ravintola Grill it! Kolin tiloissa kuullaan suomalaisen jazzin arvostetuimpia huippunimiä, nuoren sukupolven lahjakkuuksia sekä oman itäsuomalaisen jazzmaailmamme parhaita edustajia. Lauantaina iltapäivällä on kirkkokonsertti Kolin tunnelmallisessa kirkossa, esiintyjinä tällä kertaa saksofonisti Jukka Perko ja vibrafonisti Panu Savolainen. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Jazzkerho -76, Joensuu ry. ja ravintola Grill it! Koli.

Pekka (vas) ja Mikko Toivanen (© Esa Kärki)

Perjantai-illan aloittaa klo 20 Toivanen & Toivanen Quintet ohjelmistollaan ”Finnish Jazz Standards”. Tällä kuopiolaisyhtyeellä on vahvoja juuria myös Pohjois-Karjalaan, sillä useampi kvintetin muusikoista on aiemmin asunut ja työskennellyt myös Joensuussa. Saksofonistien Pekka ja Mikko Toivasen vetämän yhtyeen laulusolistina on joensuulaislähtöinen Julia Vuorinen. Konsertin teemana ovat kotimaiset jazzsävellykset ja myös ikivihreät iskelmät uusina jazzsovituksina.

Perjantain pääesiintyjänä kuullaan Suomen arvostetuimpiin laulajiin lukeutuvaa Aili Ikosta yhtyeineen uuden levyn ”Piirrä minut” musiikin merkeissä. ”Piirrä minut” lupaa yhä tunteikkaampaa ja henkilökohtaisempaa puolta laulajan ohjelmistossa: tarinoita ohikiitävistä hetkistä, unettomista öistä, kiihkeästä janosta ja veteen sekoitetuista väreistä.  Laulut kumpuavat elämän eri puolia kuvaavista havainnoista​ ​ja​ ​tilannekuvista:​ ​pakahduttavasta​ ​hiljaisesta​ ​onnesta,​ ​kaipuusta nuoruuden huolettomuuteen, vapaapudotuksesta ja sielun huokoset täyttävästä rakkaudesta. Vahvaan kokoonpanoon​ ​kuuluvat​ ​basisti​ ​Mikko​ ​Pellinen,​ ​trumpetisti​ ​Janne​ ​Toivonen, saksofonisti-huilisti​ ​William​ ​Suvanne,​ ​pianisti​ ​Tuomas​ ​J.​ ​Turunen​ ​ja​ ​rumpali​ ​Mikko Arlin.

Jukka Perko (© Tanja Ahola)

Lauantai-iltapäivänä klo 14.30 on vuorossa kirkkokonsertti Kolin kirkossa. Suomalaisen jazzin kirkkaimpiin tähtiin lukeutuvat saksofonisti Jukka Perko ja vibrafonisti Panu Savolainen yhdistävät silloin voimansa harvinaisessa duokonsertissaan. Kamarimusiikillisen duon tunnelmallisessa ohjelmistosta löytyy mm. Egberto Gismontin, Marcel Duprén ja Savolaisen uunituoreita omia duosävellyksiä sekä tunteella ja taidolla valittuja muita lainakappaleita. Lippujen ennakkomyynti tähän konserttiin on Tiketissä, Levy-Eskoissa ja Kolin Sale -myymälässä.

Jazz-Etkoilla hotelli Kolin Hiekkapakassa lauantaina klo 17 esiintyy nimekäs kolmikko joensuulaismuusikoita. Pianisti Mika Vanhanen tunnetaan myös säveltäjänä ja lauluntekijänä, saksofonisti Petri Karttunen ja laulajatar Annette Sinclair ovat Joensuun konservatorion opettajia.

Lauantai-illan aloittaa klo 19 joensuulaisyhtye Mats kitaristi Anssi Kirkisen johdolla. Matsin hyväntuulinen akustinen gypsy swing –musiikki yhdistää menevän rytmin ja kauniit melodiat. Liikutaan Django Reinhardtin jalanjäljillä, mutta musiikkia omilla mausteilla ryydittäen.

Toisena esiintyjänä on suomalaisen jazzin nuorta vahvasti nousevaa polvea edustava kitaristi Jere Haakanan johtama Varjosto. Ryhmän musiikki on omaleimaista rock-vaikutteista jazzia, jossa vahvat karaktäärisävellykset ja elokuvalliset äänimaisemat yhdistyvät improvisoivaan, jazzperinteestä kumpuavaan yhtyesoittotapaan ja rytmiseen energiaan. Sibelius-Akatemian jazzosaston piiristä syntyneessä yhtyeessä ovat mukana pianisti Artturi Rönkä, basisti Juho Kivivuori ja rumpali Ville Pynssi. Pohjoiskarjalaisuudella on vahva vaikutus yhtyeen taustalla, sillä sekä liideri että basisti ovat maakunnastamme kotoisin.

Panu Savolainen (© Ville-Paul Paasimaa)

Ilta huipentuu saksofonisti Jukka Perkon ja vibrafonisti Panu Savolaisen Herd-trion yhteiskonserttiin. Ohjelmisto on pääasiassa Herdin musiikkia, mutta Perkon liittyessä kokoonpanoon mukaan mestarimuusikot sukeltavat konsertissa muutaman biisin  myötä legendaarisen Simon & Garfunkel -yhtyeen hunajaisten klassikoiden maailmaan. Illan aikana kuullaan amerikkalaisduon tutuksi tekemiä kappaleita kuten El Condor Pasa, Bridge Over Troubled Water ja Cecilia täysin tuorein ja rohkein sovituksin. Perko on versioinut tätä Simon & Garfunkelin sävelmiin pohjautuvaa ohjelmistoa alunperin sinfoniaorkestereiden kanssa, mutta nyt Kolilla pienyhtyeen kanssa tulkinnat herättävät nämä suositut sävelmät eloon uudella tavalla. Herdissä soittavat Savolaisen lisäksi kontrabasisti Mikko Pellinen ja rumpali Tuomas Timonen.

Koli Jazz –tapahtumassa voi nauttia koko kattauksen tai vaihtoehtoisesti valita vain yksittäisiä konsertteja. Hotelli Koli ja muut alueen majapaikat tarjoavat mahdollisuuden yöpymiseen, mutta yhtä lailla voi tulla vain yksittäistä konserttia varten. Myös yhteiskuljetus Joensuusta on järjestetty molempina iltoina, lähtö klo 18 hotelli Kimmelin edestä, edestakainen hinta 30 €. Kyyti on varattava viimeistään edellisenä päivänä Kolin Taksipalvelusta / Mika Määttänen, p. 020 7414 391.

Iltakonserttien lippujen hinta on 26 €, kahden illan yhteislippu 46 €, hinta S-etukortilla 42 €. Tiedustele myös edullisia majoituspaketteja! Lippuvaraukset, pöytävaraukset ja majoitustiedustelut Break Sokos Hotel Kolin myyntipalvelusta p. 020 1234 662 tai sales.koli@sok.fi.

 

Perjantai 19.1.2018

20.00 Ravintola Grill it! Koli

”Finnish Jazz Standards”
Toivanen & Toivanen quintet, feat Julia Vuorine
Julia Vuorinen, laulu, Pekka Toivanen, altto- ja tenorisaksofoni, Mikko Toivanen, baritoni- ja tenorisaksofoni, Mikko Pasanen, piano, Jarmo Hiekkala, basso, Mika Hietala, rummut

Aili Ikonen ”Piirrä minut”
Aili Ikonen, laulu, Mikko Pellinen, basso, Janne Toivonen, trumpetti, William Suvanne, saksofoni-huilu,Tuomas J. Turunen, piano, umpali Mikko Arlin

Lauantai 20.1. 2018

14.30 Kolin kirkko
Jukka Perko & Panu Savolainen
”Jazzmusiikkia sakso- ja vibrafonille” – perinteisessä Kolin kirkkokonsertissa kaksi soittimiensa hienointa mestaria keskittyy duoprojektissaan herkkiin tunnelmiin. Huolella valittuun ohjelmistoon he poimivat mm. Egberto Gismontin, Marcel Duprén ja Panu Savolaisen omia sävellyksiä.
Liput 20 €/ 15 €/ 10 €, ennakkomyynti myös Tiketistä

17.00 Hiekkapakka, Jazz-etkot
Mika Vanhanen, piano, Petri Karttunen, saksofoni, Annette Sinclair, laulu

19.00 Ravintola Grill it! Koli

Mats Trio
Anssi Kirkinen – kitara, Joonas Kaartti – kontrabasso, Juho Papinniemi – kitara

Jere Haakana ”Varjosto”
Jere Haakana – kitara , Artturi Rönkä – piano , Juho Kivivuori – basso, Ville Pynssi – rummut

Jukka Perko & Herd Trio
Jukka Perko – saksofoni , Panu Savolainen – vibrafoni , Mikko Pellinen – kontrabasso , Tuomas Timonen – rummut

Liput
26 €/ilta, S-Etukortilla 42 €/pe-la (norm. 46 €). Varaa ja osta liput suoraan hotellin vastaanotosta.
HUOM! Kolin kirkkoon ostettava erillislippu

 

www.grillit.fi           www.sokoshotels.fi            www.koli.fi           www.jazzkerho-76.fi

Takaisin
Translate »