Maaliskuinen Savoy JAZZFest julkisti ohjelmansa

Kuvat:

22.11.2019 15:21


Richard Bona with Alfredo Rodriguez & Pedrito Martinez

Savoy-teatteri järjesti tänä vuonna Helsinkiin uuden kansainvälisen tapahtuman Savoy JAZZFest. Festivaali oli menestys. Ensi kevään festivaaliohjelmassa nousevat esiin varsinkin naisartistit: Suomen soul-kuningatar Johanna Försti, brasilialainen bossa novan perinteitä jatkava Joyce Moreno ja amerikkalainen jazzhuilisti Elena Pinderhughes.

Nyt julkistettu ohjelma on rakennettu niin, että Savoy JAZZFestista jokaisen on helppo löytää itselleen mieluisaa ohjelmaa.

TORSTAINA Savoy JAZZFestin avaa basisti Richard Bona, joka konsertoi pianisti Alfredo Rodriguezin ja perkussionisti Pedrito Martinezin kanssa. Trio tarjoaa tyylikkään sekoituksen kuubalaisia ja kamerunilaisia rytmejä jazzmaustein. 

PERJANTAINA brasilialainen Joyce Moreno kohtaa Savoyn lavalla maamme ykkösbigbandin UMO Helsinki Jazz Orchestran. Yhdessä he pureutuvat bossa novan isän Antonio Carlos Jobimin musiikkiin. Luvassa on harvinainen yhdistelmä autenttista ja intiimiä bossa novaa ja sambaa höystettynä big bandin muhkealla soundilla. Perjantain päättää Grammy-palkittu yhdysvaltalaistrumpetisti Tom Harrell, joka on postmodernin jazzmusiikin merkittävimpiä instrumentalisteja. Savoyssa Harrell esiintyy nimekkäistä esiintyjistä koostuvan Infinity Quintetin kanssa. Luvassa on musiikkia, joka on yhtä aikaa älykästä, sielukasta, tuoretta ja lähestyttävää.

Tom Harrell

LAUANTAINA on luvassa herkkua rytmikkään jazzmusiikin ystäville, kun israelilainen kontrabassovirtuoosi Adam Ben Ezra ja jazzia ja hip-hop -musiikkia yhdistelevä Ricky-Tick Big Band nousevat Savoy-teatterin lavalle. Kontrabasso on totuttu näkemään ja kuulemaan takarivin säyseänä säestyssoittimena. Ei enää!  Ezra tuo instrumenttinsa suoraan valokeilaan musiikillaan, joka rikkoo lajityyppien rajoja. Konsertilta on lupa odottaa myös visuaalisesti paljon, sillä Ezran lavaesiintymistä on kutsuttu henkeäsalpaavan atleettiseksi. Valtteri Laurell Pöyhösen johtaman seitsentoistahenkisen Ricky-Tick Big Band solistina kuullaan tämän hetken kysytyimpiin amerikkalaismuusikoihin lukeutuvaa jazzhuilisti Elena Pinderhughesia. Pinderhughes on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt työskentelemään mm. Herbie Hancockin, Joshua Redmanin, Robert Glasperin, Carlos Santanan ja hip-hop -ikoni Commonin kanssa.

SUNNUNTAINA naistenpäivänä Savoy JAZZFestissä juhlistetaan Suomen soul-kuningattareksi tituleeratun Johanna Förstin uutta englanninkielistä ja gospelvaikutteista A Song to Sing -albumia. Monipuolisena solistina tunnetun Förstin pääinstrumentti on fraseeraus, jossa kipinöi tulinen temperamentti. Levynjulkaisukeikallaan kovassa nosteessa oleva Försti astuu lavalle seuranaan Mikko Helevä (Hammond-urut), Abdissa ”Mamba” Assefa (rummut), Ville Herrala (kontrabasso) sekä  Jukka Eskola vierailevana trumpetistina. 

Savoy JAZZFest

Jazzmusiikin kansainvälistä ja kotimaista parhaimmistoa esittelevä Savoy JAZZFest järjestetään vuosittain maaliskuussa. Festivaalin ensimmäisen kolmivuotiskauden 2019-21 taiteellinen johtaja on trumpetisti Jukka Eskola. Festivaalin pääyhteistyökumppanina jatkaa Hotel Haven, joka järjestää myös tapahtuman viralliset jatkoklubit.

 

Savoy JAZZFest 5.-8.3.2020

To 5.3. Richard Bona with Alfredo Rodriguez & Pedrito Martinez.
Pe 6.3. Joyce Moreno & UMO Helsinki | Tom Harrell.
La 7.3. Adam Ben Ezra | Ricky-Tick Big Band & Elena Pinderhughes.
Su 8.3. Johanna Försti: A Song to Sing, levynjulkaisukonsertti

Torstain, perjantain ja lauantain konsertit alkavat klo 19.00. Sunnuntainen Johanna Förstin levynjulkaisukonsertti alkaa klo 15.00

Liput:
Katso hinnat täältä:  https://www.lippu.fi/artist/savoyjazz/

Rajattu määrä 4 pv festivaalipasseja myynnissä Early Bird -hintaan 6.12.2019 asti. Festivaalipassi sisältää naulakkomaksun ja lipun jokaiseen Savoy JAZZFest -konserttiin.

750-paikkainen Savoy-teatteri on kansainvälinen konserttisali keskellä Helsinkiä. Sen ohjelmistossa painottuvat maailmanmusiikki, jazz, musiikkiteatteri ja elokuva. Savoy-teatterissa vierailee vuosittain noin 200 artistia tai esiintyjäryhmää.

Savoy-teatteri, Kasarmikatu 46-48, 00130 Helsinki

www.savoyteatteri.fi

 

Takaisin
Translate »