RAJATON JAZZ suomalais – venäläisiä jazztapaamisia

Kuvat:

17.02.2009 17:20


Rajaton jazz -festivaali järjestetään Vuotalossa nyt kolmatta kertaa. Suurta suosiota saanut festivaali on jälleen valmis yllättämään jazzin ystäviä. Festivaalilla vierailee suomalais-venäläisiä yhtyeitä, joiden muusikot tarjoavat energistä ja herkkää musiikkia sekä maagisia improvisaatioita.

Andrei Kondakov Trio: Andrei Kondakov (Venäjä, Pietari), piano; Ville Herrala, basso; Andre Sumelius, rummut.

Andrei Kondakov on kuuluisa pietarilainen jazzpianisti ja säveltäjä. Hän on pietarilaisen JFC-jazzklubin taitellinen johtaja. Kondakov esiintyy paljon myös Venäjän ulkopuolella. Hän soittaa amerikkalaisten ja brasilialaisten muusikoiden kanssa Yhdysvalloissa, Euroopassa ja Brasiliassa. Andrei Kondakovin viimevuotinen CD-levy Christmas Concert (Trio Kondakov-Gaivoronsky-Volkov) voitti parhaan äänitteen 2008 -tittelin nettisivustolla AllAboutJazz-New York. Andrei Kondakov esittää Rajaton-jazzfestivaalilla omia sävellyksiään. Triossa ovat mukana kontrabasisti Ville Herrala ja rumpali Andre Sumelius Suomesta. Ville Herrala soittaa muun muassa Joonatan Raution Triossa, Eero Koivistoisen ja Seppo Kantosen kanssa. Andre Sumelius on perustanut vuonna 1999 yhtyeen Andre Sumelius Lift, jossa soittavat muun muassa Severi Pyysalo ja Teemu Viinikainen.Yhtyeen debyytti-CD Kaira voitti Jazz-Emman 2002.

Lev Lazarev & Maxim Piganov & Gimer Trio: Lev Lazarev (Venäjä, Moskova), laulu; Maxim Piganov (Venäjä, Moskova), pasuuna; Zhenia Gimer, piano; Eerik Siikasaari, basso; Rami Eskelinen, rummut.

Konsertin toinen osa yhdistyy Frank Sinatran nimeen. Moskovalainen laulaja Lev Lazarev esittää jazz-evergreenejä, jotka kuuluivat aikanaan Frank Sinatran ohjelmistoon. Lev Lazarevin kanssa solistina toimii pasunisti Maxim Piganov, joka hänkin tulee Moskovasta. Konsertti on toinen Lazarevin ja Piganovin esiintyminen Helsingissä. He esiintyivät elokuussa 2008 Taiteiden yössä Helsingin rautatieasemalla ja keräsivät paljon kuulijoita tanssimaan ja pitämään hauskaa. Lazarevia ja Piganovia säestävässä triossa soittaa kokeneita jazzmuusikoita. Pianisti Zhenia Gimeristä San Francisco Examiner kirjoitti: ”Gimer on briljantti joka suhteessa: vahva ote, hieno rytmin ja svengin taju, luova improvisointikyky”.  Tässä ryhmässä basistina toimii Eerik Siikasaari ja rumpalina Rami Eskelinen. He ovat tuttuja muun muassa yhtyeestä Trio Töykeät.

Festivaalin järjestää Venäläinen kulttuuridemokraattinen liitto Helsingissä.

Yhteistyökumppanit: radio Sputnik, Spektr-lehti, Jazz.ru, Art-Jazz Helsinki, henkilökuljetus palvelu Olania, web design Vladimir Kiuru.

Liput 10 / 8 e. Lippupalvelun myyntipisteistä ja tuntia ennen ovelta.

Lippuvaraukset (09) 310 12000, vuotalo.lipunmyynti@hel.fi

Vuotalo. Mosaiikkitori 2. Metro Vuosaari. www.vuotalo.fi

Takaisin
Translate »