Rauma Blues 34. kerran

Kuvat:

06.06.2019 11:50


Shemekia Copeland (© Mike White)

Ainutlaatuisten illanviettojen ystävien rakastama hyvän fiiliksen festari ja bluesdiggareiden vuoden kohokohta Rauma Blues järjestetään totuttuun tapaan elokuun toisena viikonloppuna, perjantaina ja lauantaina 9.–10. elokuuta jo 34. kerran.

Rauma Blues -festivaalin suosittujen perjantaiklubien kotimaiset ja tällä kertaa myös ulkomaiset artistit ovat nyt varmistuneet. Myös perjantai-illan bluesklubeilla kuullaan bluesin kärkinimiä. Ilmaisella klubikeikalla esiintyy ensimmäistä kertaa myös pääkonsertin amerikkalaistähti: blueslegenda John Primer vetää festareilla kaksi toisistaan tyystin poikkeavaa keikkaa.

John-Primer (© Eric Kriesant)

Lauantain pääkonsertissa voi kokea jo aiemmin julkistettujen huippuartistien siivittämänä ainutkertaista tunnelmaa myös leffojen henkeen, kun Rauma Blues 2019 VIP -menussa Blues Meets Hollywood. Muiden huippuartistien muassa pääkonsertissa irrottelee yksi tämän hetken bluesin ykkösnimistä, vastikään kahdella Blues Music Awardsilla palkittu Shemekia Copeland.

Rauma Bluesissa musiikki ja tunnelma yhdistävät jälleen paitsi bluesfaneja ja raumalaisia, myös suomalaisia ympäri maan – etenkin Rauman naapurikaupungeista Porista ja Turusta. Vuodesta ja sukupolvesta toiseen festareille kokoontuu niin bluesdiggaeita kuin musiikkigenren itselleen tuntemattomaksi kokevia erilaisia ja eri ikäisiä ihmisiä pikkukaupungin keskustafestarin uniikin meiningin ja ikimuistoisen atmosfäärin houkuttelemana.

Rauma Bluesin klubilla Café Salissa esiintyy legendaarinen Chicago Blues -laulajakitaristi John Primer huuliharpistinsa Steve Bellin kera intiimillä workshop-keikalla: luvassa on tarinankerronnallinen The Blues According To John Primer (USA). Perjantaiklubilla on siis ensimmäistä kertaa mahdollista fiilistellä lauantaisen päätapahtuman amerikkalaisen tähtiartistin tahtiin – toki klubikeikka poikkeaa pääkonsertin show’sta oleellisesti niin sisällöltään kuin esiintyjäkokoonpanoltaankin.

Ravintola Buena Vistassa menosta vastaa Haavisto, Roots & Partanen play Elmore (FIN/EST). Rauma Bluesin perjantai-illan viimeinen klubi bluesrokataan Ravintola Kalliossa, jossa biletunnelman luovat Ilkka Rantamäki $ The Bluesbrokers feat. Jukka Gustavson (FIN).

Perjantaisille klubeille Buena Vistassa ja Café Salissa on vapaa pääsy, Ravintola Kallion klubi-illan lipun hinta on 10€.

Ismo Haavisto, Matias Partanen, Andres Roots (© Leif Laaksonen)

Harvinaisuuksia Chicago Bluesin syntysijoilta 60-luvun brittibluesiin – kotimaiset ja ulkomaiset blueskonkarit perjantaisen bluesillan hämyssä  

Suomalaisen proge-rockin pioneerilla, kosketinsoittaja-laulaja Jukka Gustavsonilla täydentyvä Ilkka Rantamäki $ The Bluesbrokers -kokoonpano vie kuulijansa Kalliossa 1960-luvun puolivälin jälkeisen sumuisen Lontoon psykedeelisille klubeille soittaen aikansa ikonisten brittibluesbändien tunnetuksi tekemää ohjelmistoa.

Ilkka Rantamäki saapuu Rauma Bluesiin ensimmäistä kertaa. Alan piirit ovat maassa pienet, joten Rantamäki on toki kuullut tapahtumasta ennenkin.

Ismo Haaviston yli 30-vuotinen bluesura kuuluu Buena Vistassa syvältä sielusta kumpuavana vahvasti tulkitsevana lauluna. Muassaan Haavisto tuo virolaisen Andres Rootsin rankan slide-kitaroinnin ja Matias Partasen tanakan rumpukompin, joiden voimin trio esittää Raumalla tribuutin Elmore Jamesille – Haavisto, Roots & Partanen play Elmore.  Trion virolaisvahvistus Andres Roots saapuu Raumalle ensimmäistä kertaa – omien sanojensa mukaan viimeinkin, ja jännitystä täynnä.

Chicago Bluesin legendaarinen mestari, laulajakitaristi John Primer ja huuliharpisti Steve Bell tuovat ympäri maailmaa rakastetun The Blues According to John Primer -workshopinsa ensi kertaa Suomeen Rauma Bluesin perjantaiklubille Café Saliin. Primer on esiintynyt Suomessa vuosia sitten, muttei koskaan intiimin workshop-keikkansa merkeissä. John Primer Workshopissa Primer kertoo bluesbiisien lomassa elämästään, jolle on vaikea löytää vertaista. Workshopin yleisössä sisäistää, mistä bluesissa on todella kysymys.

Jukka Gustavson (© Olli Sulin)

Myös pääkonsertissa kuullaan sellaista Primerin tuotantoa, joka on Suomen esiintymislavoilla ensiesityksessä Raumalla, muun muassa The Soul Of A Blues Man -levyltä.

Perjantain klubiartistien ja keikkojen tarkemmat esittelyt löytyvät Rauma Blues -festivaalin kotisivulta osoitteesta www.raumablues.fi .

Lauantain pääkonsertin lavalla Blues Music Awards 2019:n supertähti – festareiden VIP-puolella Blues Meets Hollywood  

Vuodesta toiseen kiittävää palautetta niin yleisöltä, medialta kuin esiintyjiltä saanut Rauma Blues -festivaali lukeutuu maailmanlaajuisesti kansainvälisen blueskentän ykkösfestivaaleihin. Ikimuistoisten illanviettojen ystävien rakastama tapahtuma ja bluesdiggareiden vuoden kohokohta Rauma Blues järjestetään nyt jo 34. kerran. Lauantain 10.8. päätapahtumaa juhlitaan jälleen teltta-areenalla Rauman ydinkeskustassa tutun tunnelmallisissa merkeissä. Luvassa on totuttuun tapaan sekä kansainvälisiä että kotimaisia juurimusiikin ykkösartisteja ja -kokoonpanoja.

Hyvän fiiliksen festareiden pääkonsertin lavalla tulee irrottelemaan muun muassa voimanpesä Shemekia Copeland (USA). Copeland on tämän hetken kuumimpia nimiä blueskentällä: taianomaisella äänellä varustettu supertähti palkittiin toukokuussa 2019 kahdella Blues Music Awardsilla: Album of the Year ja Contemporary Blues Album. Molemmat palkinnot Copeland sai viime elokuussa julkaistusta America’s Child -levystä, jonka kappaleita tullaan kuulemaan ensi kertaa livenä Suomessa Rauma Blues -stagella.

John Nemeth (© Lisa Mac)

Muita lauantain pääkonsertin esiintyjiä ovat Chicago bluesin legendojen kastiin lukeutuva John Primer & The Real Deal Blues Band (USA), melodisen bluesin ainutlaatuinen mestari John Németh (USA), sekä jo vuosikymmenten ajan maailmaa valloittaneet pohjoismaiset blueskokoonpanot Trickbag (SWE/FIN) ja Wentus Blues Band (FIN).

Lauantaisen päätapahtuman ennakkoliput, joilla pääsee nauttimaan illan ohjelmasta tunnelmallisessa bluesteltassa sekä Street Food -tarjonnasta kanaalinrannan vehreällä festarialueella, ovat myynnissä osoitteessa www.lippu.fi .

Ol niingon gotonas!

Tänä vuonna porilaisten on mahdollista ostaa bussikuljetuslippunsakin ennakkoon (maanantaista 27.5. alkaen), samoin kuin noutaa festarilippunsa kotikaupunkilaisesta myyntipisteestä Hotelli Bepopista. Turussa kuljetuksen matkaliput ostetaan suoraan kuljettajalta ja kyyti täytetään saapumisjärjestyksessä. Lisätietoja kuljetuksista osoitteessa https://raumablues.fi/kuljetukset/ 

Lisäinfo
www.raumablues.fi
www.facebook.com/raumablues  
www.twitter.com/raumablues  
www.instagram.com/raumablues    
@raumablues #raumablues

 

Takaisin
Translate »