Raumalla kesällä…

Kuvat:

19.03.2009 16:53


Yhdistyksellä on noin 100 jäsentä. Tapahtumia järjestää noin 10 aktiivijäsenen joukko. Kaikki halukkaat ovat tervetulleita jäseniksi kehittämään toimintaamme ja saamaan etuja konserttien yhteydessä. Lisätiedot ja jäsenhakemuslomakkeet löytyvät yhdistyksen nettisivuilta.

Rauman jazzyhdistys JazzR ry aloittaa kevän 2009 ohjelmistonsa Jameilla Café Salissa 20.3. klo 19-22. Haluamme kokeilla miten jami-sessiot soveltuvat kahvilaympäristöön. Illan aloittaa houseband Kanal Quartet (Takku Ylinen, Iiro Salmi, Juha Ellmen ja Timo Koskinen) omalla setillään klo 19, myöhempiin setteihin voi liittyä jamittelemaan vapaasti klo 20.15-22. Esitettävän musiikin ei tarvitse välttämättä olla jazzia, kunhan musiikki sopii lähes akustisesti esitettäväksi. Idea jami-iltojen järjestämiseen on lähtenyt Takku Yliseltä ja Juha Elmeniltä ja onhan asia ollut jo kauan vireillä. Toivomme Raumalle muutenkin tietynlaista klubihenkisyyttä lisää. Tarkoitus on jatkaa jami-iltoja kuukausittain.

Kevään 2009 ensimmäisenä konserttina kuullaan newyorkilaisen rumpalin Ari Hoenigin Punk Bop Quartettia. Bändi on Euroopassa levynjulkaisukiertueella ja olemme erittäin innoissamme siitä, että saimme bändin esiintymään Raumalle. Tällaisia maailman huippuja saadaan Raumalle todella harvoin ja nyt on mahdollisuus päästä kuulemaan uusimmat tuulahdukset USA:sta. Ari Hoenigin mukana kiertää kitaristi Jonathan Kreisberg, kontrabasisti Danton Boller sekä saksofonisti Will Vinson. Punk Bop Quartetin musiikki nojaa vahvasti jazzin perinteisiin, mutta kuulostaa samalla bändin muusikoiden käsittelyssä raikkaalta ja tuoreelta. Bändin kitaristi Jonathan Kreisberg on ehdottomasti yksi merkittävimmistä perinteikkään jazz-kitaran käsittelyn uudistajista ja hänen ylistetty soundinsa ja ehtymätön ideavarastonsa laittaa kuulijan koetukselle.

Toisena konserttina kuulemme vanhemman polven ranskalaista jazzpianistia Andy Emleriä. Andy Emler trio vierailee Raumalla huhtikuussa toistamiseen ja hyvä näin, koska viimekertaisessa konsertissa oli hävettävän vähän yleisöä. Andy Emlerin käsittelyssä piano soi kauniin lyyrisesti ja hänen soitostaan huokuu tekninen rajattomuus ja elämänkokemus. Andy Emler tuo mukanaan yhden Euroopan jazzpiirien mielenkiintoisimmista rumpaleista, Eric Echampardin, joka on konsertoinut Suomessa monissa kokoonpanoissa ja tehnyt monia täysin improvisoituja konsertteja esimerkiksi Kimmo Pohjosen kanssa. Trion basisti Claude Tchamitchian on 90-luvun alusta kuulunut ranskalaisen uuden jazzin eliittiin, hänen perinteiseen jazz-basismiin nojautuva fyysinen soittotyyli tukee esimerkillisesti solistin melodialinjoja. Tässä triossa vahva perinteikkyys yhdistyy ranskalaiseen ”hulluuteen” jännästi ja uskomme konsertista tulevankin erittäin… jännää.

Rauma Summer Jazz -festivaalit juhlitaan kesäkuun viimeisenä viikonloppuna 26.-28.6. Ajankohta todettiin viime vuonna toimivaksi. Tapahtumien keskuksena toimii Rauman kaupunginteatteri ja jatkoklubit vietetään Bar Hovissa, sunnuntain konserttipaikasta ja ohjelmasta ei vielä ole täyttä varmuutta. Teatterin edustalle nousee viime vuoden tapaan hulppeat puitteet muutaman päivän jazz-ilottelulle muutamin uudistuksin, esimerkiksi vip-tilat siirretään telttaan ja näin terassi ja sisätilat vapautuvat tavalliselle festivaalikansalle. Tapahtuma-alueelle odotetaan molempina päivinä reilua 600 jazz- ja soulmusiikin ystävää ja kokonaiskävijätavoite on 2000. Ohjelmisto on kasattu harkinnalla ja hyvällä maulla, ottaen huomioon niin jazz-puritaanit, irralliset kesä-fiilistelijät kuin nuoremman sukupolven soulinkuluttajat. Tapahtuman nettisivuilta löytyy lisää tietoa festivaalista ja sen esiintyjistä. Edelleenkin haluamme mainostaa tapahtumamme suurinta etua: sisävessoja, jotka ovat varsinaista herkkua kesäfestivaaleilla. 😉

Jamit, Café Sali pe 20.3. klo 19-22, vapaa pääsy
Ari Hoenig Punk Bop Quartet (New York) Rauman kaupunginteatteri su 29.3. klo 19, liput 15 / 10*/**
Andy Emler trio, Kulttuuritalo Poselli ti 21.4. klo 19, liput 12 / 10* / 6**
Rauma Summer Jazz 26.-28.6.2009 Rauman Kaupunginteatterilla, lipunmyynti alkaa 6. huhtikuuta
* JazzR-jäsen / ** opiskelijat ja lapset

lisätietoja osoitteista www.jazzr.fi sekä www.summerjazz.fi

 

Takaisin
Translate »