Savoy JAZZFest saa jatkoa maaliskuussa 2020

Kuvat:

16.10.2019 20:45


Richard Bona & Alfredo Rodriguez feat. Taylor Gordon

Nelipäiväisen festivaalin avaa maailmanluokan trio Richard Bona & Alfredo Rodriguez featuring The Pocket Queen. Savoy JAZZFestissä esiintyy myös palkittu yhdysvaltalaistrumpetisti Tom Harrell.   

Jazzmusiikin kansainvälistä ja kotimaista parhaimmistoa esittelevä Savoy JAZZFest järjestettiin ensi kertaa maaliskuussa 2019, ja se oli heti sekä yleisö- että arvostelumenestys. Seuraava Fest pidetään 5.-8.3.2020. Festivaalin ensimmäisen kolmivuotiskauden 2019-21 taiteellinen johtaja on trumpetisti Jukka EskolaNelipäiväisen tapahtuman lipunmyynti käynnistyy, kun Early Bird -festivaalipassit tulevat myyntiin 17.10,2919.

Savoy JAZZFestin avaa torstaina 5.3.2020 maailmanluokan trio Richard Bona & Alfredo Rodriguez Featuring The Pocket Queen,  joka tarjoaa tyylikkään sekoituksen kuubalaisia ja kamerunilaisia rytmejä R&B -maustein. Karismaattisena esiintyjänä tunnettu ja maailman parhaaksi basistiksikin tituleerattu Richard Bona tutustui Alfredo Rodrigueziin tuottaja Quincy Jonesin esiteltyä miehet toisilleen Montreux Jazz -festivaaleilla Sveitsissä. Musikaaliset miehet löysivät nopeasti yhteyden ja yhteistyö alkoi kauniilla Raices-kappaleella, joka löytyy kansainvälisesti arvostetun Alfredo Rodriguezin vuonna 2016 julkaistulta albumilta Tocororo.  Savoy JAZZFestissä Richard Bonan ja Alfredo Rodriguezin kanssa lavalle astelee kysytty losangelesilaisrumpali Taylor Gordon.

Richard Bona

Kamerunissa vuonna 1967 syntynyt ja sittemmin newyorkilaistunut jazzbasisti, laulaja-lauluntekijä ja Grammy-voittaja Richard Bona on varsinainen multi-instrumentalisti. Karismaattisen muusikon hyppysissä taipuvat niin basso, kitara, erilaiset puhaltimet kuin lyömäsoittimetkin. Äidinkielensä doualan lisäksi Bona laulaa useilla eri kielillä, myös englanniksi. Hän yhdistelee kamerunilaisia juuriaan jazziin ja fuusioon, lopputuloksenaan virtuoosimaisia, omaperäisiä bassosooloja, tarttuvia melodioita ja tyylikkäitä afrikkalaisrytmejä. Richard Bona esiintyy Suomessa ensi vuonna myös Turku Jazz –festivaaleilla.

Alfredo Rodriguez 

Pianisti Alfredo Rodriguez varttui köyhissä oloissa Kuubassa, josta muutti Yhdysvaltoihin toteuttaakseen unelmaansa muusikkona tuottaja Quincy Jonesin löydettyä hänet. Viime vuosikymmenen aikana Rodríguez on edennyt paikallisesta kuubalaismuusikosta kansainvälisesti tunnustetuksi Grammy-ehdokkaaksi, joka on julkaissut neljä kriittisesti arvostettua albumia: Sounds of Space (2011), The Invasion Parade (2014), Tocororo (2016) ja The Little Dream (2018).

Taylor Gordon

Los Angelesissa majaansa pitävä Taylor Gordon on kysytty naisrumpali, joka on tehnyt töitä niinkin erilaisten artistien kuin Beyoncén, Robert Glasperin ja Stevie Wonderin kanssa. The Pocket Queeninakin tunnettu Taylor Gordon on paitsi rumpali myös multi-instrumentalisti, säveltäjä ja tuottaja.

Tom Harrell

Tom Harrell Infinity Quintet

Savoy JAZZFest esittelee ensi keväänä laajasti jazzin eri tyylilajeja. 
Perjantaina Savoy-teatterin lavalla tullaan näkemään kaksi konserttia,  joista ensimmäisenä julkistetaan perinteistä jazzia edustavan legendaarisen yhdysvaltalaistrumpetisti Tom Harrelin konsertti.

Nimekkäistä soittajista koostuvan Infinity Quintetin kanssa esiintyvä Tom Harrell on aikamme luovimpia ja dynaamisimpia jazz-instrumentalisteja ja säveltäjiä. Muun muassa Dizzy Gillespien, Horace Silverin, Joe Lovanon ja Gerry Mulliganin kanssa työskennellyt Harrell on jazz-ilmaisun mestari, joka etsii jatkuvasti uusia haasteita ja vaikutteita.  Jazz Journalists Associationin viime vuoden trumpetistiksi valitsema Harrell kiertää yhä aktiivisesti ympäri maailmaa ja levyttää uutta musiikkia. Jazz-ikonin asemaan nousseen miehen tuorein Infinity-albumi julkaistiin keväällä 2019.

Tom Harrell, trumpetti, Mark Turner  tenorisaksofoni, Charles Altura  kitara, Ben Street  basso, Adam Cruz  rummut

Tom Harrell

Vuonna 1946 Illinoisissa syntynyt Tom Harrell on aikamme luovimpia ja dynaamisimpia jazz-instrumentalisteja ja säveltäjiä. Yli viisi vuosikymmentä jatkuneella urallaan mies on ollut mukana 280 levytyksessä, joiden joukossa mm. Grammy-palkitut albumit Gerry Mulliganin ja Bill Evansin kanssa. Kysytty monitaituri on soittanut urallaan mm. Dizzy Gillespien, Horace Silverin, Joe Lovanon ja Phil Woodsin kanssa sekä säveltänyt teoksia mm. Carlos Santanalle, Hank Jonesille sekä lukuisille jazz-orkestereille. Viime vuonna Jazz Journalists Association valitsi Harrellin vuoden 2018 trumpetistiksi. Aiemmin jazz-ikonin asemaan noussut Harrell on voittanut useita DownBeat- ja JazzTimes -lehtien palkintoja sekä ollut Grammy-ehdokkaana. Jazz-ilmaisun mestarin viimeisin albumi, Infinity, julkaistiin maaliskuussa 2019.

 

Savoy JAZZFest 5.-8.3.2020
Esitysajat: to-la klo 19.00. Sunnuntain iltapäiväkonsertin alkamisaika julkistetaan pian.

Liput: lippu.fi
157/147/57 €, premium: 197 €

Rajattu määrä 4 pv festivaalipasseja myynnissä Early Bird –hintaan 6.12.2019 asti.
Festivaalipassi sisältää naulakkomaksun ja lipun jokaiseen Savoy JAZZFest -konserttiin.

Savoy-teatterin asiakkaille majoitukset Hotel Havenissa -30 % alennuksella päivän joustavasta hinnasta.
ETUKOODI: PROSAVOY
Varaa majoitus tästä

 

 

Takaisin
Translate »