Adressi UMO Jazz Orchestran pelastamiseksi pantu vireille

Kuvat: UMOn arkisto

21.08.2018 17:13


UMO 1970-luvulla

Adressi UMO Jazz Orchestran pelastamiseksi on pantu vireille Freelancemuusikot ry:n toimesta. Adressin voi käydä allekirjoittamassa adressit.com -sivustolla täällä.

UMO Jazz Orchestran tulevaisuus on vaakalaudalla puutteellisen rahoituksen vuoksi, ja adressin tavoitteena on vedota päättäjiin, että UMOn tulevaisuus turvataan pitkäkestoisella ratkaisulla.

Adressit.com -sivustolla perustellaan UMOn pelastamista muun muassa seuraavasti:
” UMO on lajityyppinsä 43-vuotias huippuorkesteri ja maamme ainoa päätoiminen big band, joka on edistänyt ja edistää tulevaisuudessakin kotimaista jazz- ja rytmimusiikkikulttuuria ainutlaatuisella tavalla. UMO on kansainvälisesti ansioitunut, ja sitä arvostetaan ammattilaisten ja yleisön piirissä ympäri maailmaa.

Nyt UMO on vaarassa joutua kulttuurisyrjinnän kohteeksi: talouden tasapainottamiseksi on esitetty jopa 50 %:n osa-aikatoimintaa. Ehdotettu osa-aikamalli on nykyistä kalliimpi ratkaisu ja johtaa orkesterin toiminnan hiipumiseen. Päätoimisuus tulee säilyttää, sillä se takaa pitkäjänteisen taiteellisen sisällön luomisen ja laadukkaan toteuttamisen sekä sen, että me kaikki voimme nauttia UMOn huippuosaamisesta myös tulevaisuudessa.

UMOn rahoituspohja on kärsinyt jo aiemmin tapahtuneista, toimintamahdollisuuksia kaventavista muutoksista Ylen vetäydyttyä yhteistyöstä. Siltä edellytetyt tulostavoitteet ovat olleet lähtökohtaisesti epäoikeudenmukaisia verrattuna muihin julkista tukea saaviin orkestereihin.

Suomalaista rytmimusiikin jalokiveä ei saa tuhota – UMOlle tulee taata yhtäläiset toimintaedellytykset kuin muille orkestereille, jotta se voi jatkossakin toimia ympärivuotisesti ja tarjota konserttielämyksiä Helsingissä, ympäri Suomen ja kansainvälisesti. UMO Jazz Orchestra on arvokas ja omaleimainen osa suomalaisen musiikkielämän monimuotoisuutta, historiaa ja kulttuurista pääomaa, jonka jatkuvuutta ei pidä riskeerata.”

Ota osaa adressiin allekirjoittamalla täällä: adressi.com/pelastetaanumo. Allekirjoittamiseen tarvitaan tunnistautuminen joko sähköpostilla tai Facebook-profiililla.

UMO Jazz Orchestran pelastamiseksi on myös käynnissä mesenaattikampanja, johon voi ottaa osaa täällä .

Takaisin
Translate »