Aki Rissanen Trio

Kuvat:

23.09.2019 16:59


Art In Motion

Edition Records EDN 1134

Suomalaisen jazzin menestyksekkäimpien vientiyhtyeiden joukkoon kuuluvan pianisti Aki Rissasen trio on tehnyt menestyksekästä yhteistyötä englantilaisen Edition-yhtiön kanssa jo usean vuoden najan. . Tämä juuri ilmestynyt Aet In Motion-albumi on kolmas Editionilla ilmestynyt trion julkaisu.

Rissanen on musiikillisesti sivistynyt artisti, joka myös tuntee myös laajasti klassisen musiikin eri suuntaukset. Sitä todistaa uudella albumilla oleva hänen herkistynyt näkemyksensä italialaisen 1500-1600-lukujen vaihteen tienoilla vaikuttaneen Carlo Gesualdon Moro lasso al mio duolo-madrigaalin kauniista teemasta. Toisena lainakappaleena on Einojuhani Rautavaaran Cantus Arcticus-sarjan toisena osana ollut Melancholy. Eikä myöskään ukko-Bachkaan ole jäänyt huomioitta. Siitä muistuttaa hauskasti nimetty Das Untemperierte Klavier.

Rissasen oman kertoman mukaan opiskellessaan klassista pianonsoittoa hän oli myös kiinnostunut elektronisesta tanssimusiikista, jonka vaikutteita on myös mukana uudella levyllä. Nuo vaikutteet kuuluvat joidenkin kappaleiden melodioissa, mutta ennenkaikkea Rissasen taitavasti kirjoittamien kappaleiden taustalla olevissa säksättävissä komppikuvioissa.

Vaikka trion basisti Antti Lötjönen ja rumpali Teppo Mäkynen ovat nykyään mukana lukuisissa muissakin projekteissa, niin ihailtavankin hyvin he ovat paneutuneet tämänkin kokoonpaanoon. He eivät ole pelkkiä säestäjiä, vaan selkeästi oleellinen osa laadukkaasta kokonaisuudesta.

Aki Rissanen, piano, Antti Lötjönen, basso, Teppo Mäkynen, rummut.

Tuotanto: Aki Rissanen
Äänitys ja miksaus: Mikko Raita Kallio-Kuninkaala 19.-20.3. 2019
Miksaus: Mikko Raita Studio Kekkonen 16.-17.4. 2019
Masterointi: Svante Forsbäck Chartmakers

1. Aeropeans
2. Facts and Fiction (Teppo Mäkynen)
3. Moro lasso al mio duolo (Carlo Gesualdo)
4. Das Untemperierte Klavier
5. Arborium
6. Cantus Arcticus: Melancholy (Einojuhani Rautavaara)
7. Seemingly Radical
8. Love Song
9. Alava Maa

Muut sävellykset: Aki Rissanen 

Takaisin

Artikkeli luettu 189 kertaa

Translate »