Anne Mette Iversen Quartet with 4 Corners

Kuvat:

20.01.2009 10:06


Many Placies

bjurecords BJUR 002

Tämä on AMI:n kolmas levy tämän kvartetin kanssa. Rouva on ilmeisesti tanskalainen, mutta tarkempi elämäntarina jäi tutkimatta, kun Brooklyn Jazz Undergroundin sivut vaativat epäilyttävän paljon ”sitoutumista”. Kaksois-Cd:n ensi osan Iversen on säveltänyt ikään kuin sinfonian muotoon, ja tässä tämä tuplakvartetti onnistuu oikein hyvin. Max Roach jo aikanaan kokeili kaksoiskvartetilla neljän jouhikon kera, hieman tyhjin tuloksin. Iversen sen sijaan osaa sovittaa jouset osaksi orkesteria, eikä vain sointuja vetelemään, ja soitto kuulostaa silti jazzinomaiselta. Eihän siltä tietysti voi välttyä, että välillä tulee elokuvamusiikin tapaista, kuin Myrskyluodon Maijaa (West) ja välillä taas saksofoni svengaa niin, että jouset saavat unohtuakin (North).

Kaikkiaan erinomaista soittoa ja sovitusta, joskaan tulos ei vielä uhkaa Stan Getzin ja Eddie Sauterin piikkipaikkaa. Myös Juhani Aaltonen ja Otto Donner ovat hienoisesti edellä, joskin tässä kohtaa olen ehkä puolueellinen.

Toinen CD käsittää pelkän saksofonikvartetin soittoa: hitaita, vähän nopeampia, bossa- ja latinovaikutteita. Erittäin hyvää perinteistä modernismia, joka ei flirttaile free-revityksellä, vaan pysyy linjoilla, jota edustaa Charles Lloyd ja miksei Branford Marsalis.  Tästä äänitteestä ei voi kukaan tulla vihaiseksi. (OE)

 

Anne Mette Iversen;basso,  John Ellis; tenorija sopranosaksofoni, Danny Grissell;piano, Otis Broiwn; rummut
4 Corners:  Tine Rudolf;viulu, Sarah McClelland; viulu, Anne Lindeskov; alttoviulu, Mats Larsson;sello

Rec. 14-15.07.2006 Royal Danish Conservatory, Copenhagen  (Best..) ja 3.12.2007 Charlestown Road Studios, Hampton , NJ, USA (Many…)

1. North (Allegro)
2. South ( Adagio)
3. West (Mnuet)
4. North (Presto)
5. North West
6. North East   

1.Cataldo One
2.Cataldo Ballad
3. Out the Atlantic
4. Many Places
5. Sambavian
6. Milo Man
7. 2004
8. The Square in Ravallo
9. Pierrot´s Smile

(Kaikki säbvellykset A.M.Iversen)

Takaisin

Artikkeli luettu 643 kertaa

Translate »