Atmos Duo 

Kuvat:

09.08.2017 16:26


Atmos Duo: Reflections

Reflections

2017 Atmos Music, AMCD002

Nyt liikutaan pehmeissä arvoissa. Untuvaisissa ajatuksissa. Kynttilänvalossa unelmoiden… kauniin heleästi kuusikielistä käskien. Kumean aistikkaasti sähkökepillä säestäen… klassista, jazzia ja muita tyyllisuuntia tasokkaan hienostuneesti sekoittaen… Tammerkosken partaalla.

Asialla tamperelainen pariskunta Anu ja Petri Ahjokoski, jonka musisointia moni Tampereella vieraillut on saattanut kuulla Paapan Kapakassa. Tämä tasavertainen ”taistelupari”, Anu bassossa ja Petri kitarassa, omaa aistikkaan kovan ammattitaustan, jolla ne muokkaavat soittamansa musiikin mielenkiintoiseen, softiin oloasuun. Siis todella korvaystävälliseksi ja leppoisuutta luovaksi.

Tätä kokonaispakettia voikin kutsua hyvällä omallatunnolla kamarijazziksi, ilman mitään vippaskonsteja tai muita kikkailuja. Kitarankielet soivat omaa kuviotaan ja basso myötäilee hellän tukevalla otteella.

Soolot vuorottelevat kokonaisuuden säilyessä aistikkaana ja melodisena ilman rytmisiä katkoja. Petrin kitarointi on ihastuttavan hallittua, ilman ylimääräisiä otelauta kihauksia tms ääniä. Oikeastaan pelottavan kliininä, mutta siltikin hienostuneen osaavana ja  arvokkaan ylväänä. Omanlaisensa sielukkaana… olen kuullut nimekkäiden maailmantähtien soittavan samalla tatsilla. Siksi nostankin Petrin työstön korkealle.

Anun bassottelu on varmaotteista ja sulavan sopuisaa. Yhteensoitto Petrin kanssa sujuu saumatta kuin käsikädessä kävely. Hänen nauhaton viisikielinen bassonsa löytää sielukkuutta soittoon makoisasti. Yhtälailla säestyksissä kuin sooloissakin. Täräkkää työtä hellällä kädellä ja tunteella.

Kaunista, hallittua ja pääosin kiireetöntä musiikkia, joka antaa kuulijalleen rauhaisan mielen ja olotilan. Vaarana tällaisessa musisoinnissa on kuulijan urvahtaminen uneen keskenkaiken. Tai sitten puutuminen kuulemaansa. Tämä viiden biisin kokonaisuus ei vielä kuitenkaan aiheuttanut moisia vaarailmiöitä.

Hyvänmielen rauhaisa musiikkihetki, jossa ammattimainen, mutta sielukas ote. (OR)

 

Petri Ahjokoski guitar, Anu Ahjokoski 5-string fretless electric bass

Recorded, mixed and mastered by Anu Ahjokoski 

1.Reflections (A.Ahjokoski) 9:16
2.Reima’s blues (P.Ahjokoski) 4:18
3.Walking into a butterfly (A.Ahjokoski)  6:46
4.Giant schnapps (P.Ahjokoski) 4:46
5.Wavemaker (A.Ahjokoski) 5:30

Takaisin

Artikkeli luettu 617 kertaa

Translate »