Böhlström B.S.T.O Band med vänner

Kuvat:

16.02.2019 12:25


Böhlström B.S.T.O Band med vänner: Du är min tjej

Du är min tjej

Ohoh sade Emil! 

Sehän lähti liikkeelle mukavan vetämättömällä askeleella kuin meikäpojan tallustelu New Orleansin Decaturilla Mississippin rantapenkan tuntumassa. Syvän etelän muistot tahdittuivat aivolohkoihin… sen katusoittajat ja hämyiset klubit… Prihan Antsun trumpetti puhkui syntista, mustaa jazzblueshenkeä… pikkusikarien, Southern Comfortin ja eletyn elämän karhentama lauluääni… jeeeee. 

Nyt tosin ihan kotimaisin voimin med svenka. Lauluääni ja kitarointi kuuluvat vanhalle tutulle Carl-Erik Böhlströmille, jonka edellinen levy Visor, Jazz och lite Blues yllätti raastavalla raikkaudellaan. Sitä samaa on myös tällä kiekolla. Nyt vanhan kansan mukavalla sinirytmityksellä kuorrutettuna. Laulelman ja riettaan kilkuttelun sekalaisena makeana.

Älä sie hättäile on levyn kantava voima. Ja tarinan kerronnan (på svenka) ulostuonti, jota monitahokas rytmiryhmä tallaa samaan tahtiin. Hyvä yhtenäisyys, joka sopii hyvin kuvioon. Böhlström kähyää ja elää täysillä syöltämänsä tekstin hengessä. Laulua eli ei, mutta pelittää maukkaan raheasti. Omanlaisensa erilainen ilmiö, joka tosiaan toimii. Braaaaa…. 

Nyt tarjottimella Böhlströmikllä ja B.S.T.O:lla on todellinen lajikemonikko. Tunnelmoidaan läntisen naapurin tunnelmaisina visorna eli laulelmina. Bluesin sinivalkeissa pehmoissa ja jazzia tapailevissa sommitelmissa. Jopa viihteen ja tanssin maailmoissa. Osa uunituoreena, osa remixina. Totutusta poikkeavasti ja tiukkapipoisten musiikkiasiantuntijoiden sydämiä ryntäistä repivästi. Jo visst…   

Siinähän koko Böhlströmin aka Blueströmin musiikillinen idea lie onkin. Erilaista, maistuvaista, hyvin tehtynä… ja siinä herra leegioineen ja vierailijoineen onnistuu taas kerran. Sinistä, sinikeltaista… ne värit on tämän bluespojentoisen ryhmittymän punainen lanka. 

Pelimannit vääntävät syntisen sämäkästi yhteen. Hyvin yhteenhitsattu uppoaa tällä kertaa hyvin asianomaisen tyylisuunnan kuulijoihin. Ja miksei osin myös muihinkin. Livenä tuota rehevää musisointisärmää lisännee yhtymän aistikas ulkomuoto. 

Eli mikäs siinä, erilaista ruotsalaistunnelmaa meille sisäsuomalaisille. Tunteella ja hyvällä tatsilla. Kokonaismausta voidaan toki olla montaa mieltä. Sanoitusten suhteen harmi, että keskikoulun ruotsin oppitunnit tuli käytettyä muuhun kuin opiskeluun. Mutta omalaatuisuudessaan, äänimaailmassaan ja osaavuudessaan levy on ihan omaa luokkaansa… 

Laura Airolan syntinen viulu kappaleessa Den Trötta Vandraren ja jatkon urkuilu että Böhlströmin karheus vääntää nostalgian pintaan elävän koskettavasti… Totta helvetissä, pitkä taival on jo takana… 

Kokonaisuus  voidaan kuitata, että kyllä äijät osaa ja elämää on eletty. Ilmiö, joka kannattaa kuunnella, jos kohdalle sattuu, myös livenä. (OR)

 

Carl-Erik Böhlström vocals, guitar, Erkki Osmala guitar, harmonica, Jan-Olof Strandberg bass, Kyösti Toivanen drums,  Vesa Kujala keyboard

Feat.Laura Airola violin (#6), Kari Viitanen harmonica (# 7, 9), Antero Priha trumpet (#1), Sami Kempas trombone (#1), Ville Leppänen slideguitar, ukulele, mandolin, (# 2,10), Tauri Oksala banjo (#2,10) 

Recording, mixing, mastering by Eka Wekara, Studio 24/7 

01. Du är min tjej 03:50  
02. Tjänare gamle kompis 04:13  
03. Chilla på min villa 03:36 
04. Omtänksamma Sture 07:01 
05. Tre veckor högst en månad (Remix) 02:56
06. Den trötta vandraren (Remix) 05:03 
07. En tripp över viken 03:57 
08. Korv reggae (Remix) 03:18
09. Grannen i väst (Remix) 05:38
10. Awarell 05:13

 

Takaisin

Artikkeli luettu 212 kertaa

Translate »