Christian Sands

Kuvat:

12.02.2019 16:12


Christian Sands: Facing Dragons

Facing Dragons

Mack Avenue Records 2018, MAC 1143.

Levyllinen nuorten soittajien uusvanhaa jazzia vauhdikkaasti ja taitavasti sovitettuna. Kaikki ovat minulle tähän asti tuntemattomia, paitsi kahdella raidalla vieraileva Marcus Strickland. Hän on voittanut jo useampia DB-titteleitä ja päässyt esiintymään jopa Porin päälavalle.

Levyn kokonaisuus on hyvin suunniteltu siten, että eri suuruiset kokoonpanot esiintyvät vuoroin, ja rytmit vaihtelevat hitaasta nopeaan, be-bopista sambaan ja gospeliin. Soinnit ovat koko ajan modaalisia eikä varsinaista free-atonaliteettia ole ollenkaan.

Julkaisun aloittava ”Rebel Music” on toinen triokappaleista, ja todistaa Christian Sandsin mahtavaksi pianistiksi. Trio manipuloi rytmiä kuten Töykeät tekivät, ja Iiro Rantalan soiton kanssa on tässä kappaleessa paljon yhteistä. Ainoassa lainakappaleessa ”Yesterday” on ilmeisesti tahallisia tyylinvaihdoksia linjalla Garner-Peterson- McCoy Tyner,ikään kuin tribuuttina.

Koko sekstetti soittaa kaksi kappaletta hard bop-tyyliin, joka voisi olla vaikka Horace Silverin viimeisiltä tuotoksilta; reipasta ja elävää jazzia. Kuten kovin usealla nykyjazzlevyllä, tässäkin on kaksi sambaa. Erikoisuus on se, että rytmi on todella sambaa, joka vaihteeksi kuulostaa rotevammalta kuin tavanomainen pseudobossa. Komppi osaa asiansa, ja levyllä on toinenkin erikoisuus: huolimatta selvästi kuultavasta lahjakkuudestaan rumpali Jerome Jennings ei soita yhtään sooloa. Lyhyt  bassosoolo sentään kuullaan.

Levyn päättää ambient-tyylinen meditaatio, joka 60-lukulaisen korvaan kuulostaa versiolta Black Sabbathin samannimisestä hitistä. Sandsin vähemmän gregoriaaninen sävellys on kauniimpi soitettuna syntikan pehmeällä kellopeli/ gamelan-äänellä.  (OE)

 

Christian Sands: piano, Fender Rhodes; Caio Afune: guitar; Keyon Harrold: trumpet; Jerome Jennings: drums; Yasushi Nakamura: bass; Roberto Quintero,Cristian  Rivera: percussion; Marcus Strickland: saxophone

Rec.Sear Sound, New York NY 2018

 1. Rebel Music 6:11
2. Fight For Freedom 7:17
3. Yesterday (Lennon-McCartney) 7:22
4. Sangueo Soul 8:26
5. Sunday Mornings 7:29
6. Frankenstein 8:43
7. Her Song 7:11
8. Samba de Vela 5:40
9. Rhodes To Meditation 4:01

Säv. Sands (Paitsi Yesterday)

 

Takaisin

Artikkeli luettu 158 kertaa

Translate »