Elina Arlin

Kuvat:

01.10.2014 09:34


Elina Arlin: New Name

New Name

Groovy Reords, GRCD1402

Mielenkiintoinen tuttavuus tämä Elina Arlin, jota kuulin ensimmäistä kertaa Uuden Musiikin kilpailun finaalissa kappaleen Poser myötä. Tuolloin vielä tyttönimellään Orkoneva esiintynyt neitokainen tuli mielessäni kuitenkin tuolloin sijoitettua tulevaisuusnäkymältään populaarimusiikin pohjattomaan koriin. Mutta nyt tämä hänen täysipitkä albuminsa osoittaa kuitenkin hänessä olevan ainesta laajemmankin skaalan hallitsijaksi. Tosin ei vielä aivan valmiiksi sellaiseksi…

Arlinin ääni poikkeaa perusääneltään monista muista alan yrittäjista. Siinä on jotain omanlaista käheää karheutta, joka pääsee hyvin oikeuksiinsa nimenomaan hänen maukkaassa alarekisterissään. Tietty tunnesyvyys ei kuitenkaan ole vielä saavuttanut täyttä kukoistustaan, mutta iän myötä sekin varmasti alkaa toimia yhä sielukkaammin.

Ylärekisterikin toimii kuulaan soivana, ei väkinäisenä yliyrittämisenä tai sovituksellisena riman alituksena. Populaarinen tyttömäisyys ponnahtaa välillä esille, mutta se kuuluun kyseisten kappaleiden tyylisuuntaplussiin.

Tämä levy ei ole siis puhdasveristä jazzkategoriaa vaan ennemmin jotain motown soulin ja nykypopin sekoitusta. Arlinilla on kuitenkin erinomaiset mahdollisuudet tulevaisuudessa äänensä puolesta myös jazzin parissa, valtteinaan voimakas ulosanti ja jo edellä mainittu alarekisteri.

Hitaimmissa kappaleissa hänen sointuisan soiva äänenkäyttö, mukavasti toimiva vibraatto ja käsinkosketeltava tunteenomaisuus tekevät laulun syövereihin pureutuvaksi. Massasta poikkeava perusääni ja alarekisteri ovat hänen parasta antia. Eikä ylärekisteriin kapuamisissakaan ole varsinaista vikaa, mutta ne osin syövät esityksen tunnetta vähemmäksi. Populistiseksi massatuotteeksi…

Josko Arlin on pirteä tuttavuus, sitä on myös hänen säestävä orkesteri että taustalaujat. Kokonaisuus rullaa maittavasti ja tatsi on kunnossa: Ja miksei olisi, sillä asialla on melkoinen leegio ykkösketjulaisia muusikoitamme.

Jään mielenkiinnolla odottamaan Elina Arlinin tulevaisuutta. Kotijoukoista löytyy erinomainen jazzrumpali ja turkulainen jazz elää voimakasta nousukautta. Ehkäpä jonkin ajast’ajan päästä kuulemmekin Arlinilta täyspitkän jazzlevyn.

Ennen sitä kannattaa kuunnella tämä levy. Arlinin äänessä soi mahdollisuus… tulevaisuuteen. (OR)

Elina Arlin Ensemble:

Elina Arlin lead vocals, Eveliina Jämsä background vocals, Katri Liira background vocals, Henri Mäntylä piano, wurlitzer & organ, Joona Hasan guitars, Lauri Lähteenkorva bass, Mikko Arlin drums & percussions

Horns:

Erno Tiittanen trumpet, William Suvanne saxophones, Kasperi Sarikoski trombone

Recorded at Kallio-Kuninkala by Paavo Malmberg

Mixed at Musicmakers by Tommi Vainikainen

Mastered at Virtalähde mastering by Jaakko Viitalähde

01. Poser 3:25

02. Lonely Baby 4:24


03. Miss Fool 4:01


04. Jealousy 3:40

05. Keep Me In Your Heart 3:54


06. Gone 3:53


07. Cry 4:32


08. He’s Not My Man 3:03


09. Vow 5:12


10. There You Go 5:34

All music and lyrics by Elina Arlin

Takaisin

Artikkeli luettu 1022 kertaa

Translate »