Equally Stupid: Escape From The Unhappy Society

Kuvat:

07.02.2017 19:59


Equally Stupid: Escape From The Unhappy Society

Monikansallisen Equally Stupid -trion toinen levy Escape from the Unhappy Society huokuu nimissään ja kansitaiteessaan melankoliaa, mutta reippaan kolmikon musiikki soi pikemminkin toivon ja ilon hengessä kaikessa säröisyydessään.

Keskeisessä osassa on kitaristi Sigurdur Rögnvaldssonin ja puhaltaja Pauli Lyytisen yhteispeli – sävellysten progressiivisessa hengessä kiemurtelevat teemat irtoavat napakasti ja vuoroin sooloillessaan kaksikko tukee toisiaan mainiosti, erityisesti Lyytinen onnistuu poikkeuksellisen hyvin kitarasoolojen komppaajana puhaltajana. Levy tuntuu sähkökitaran ja saksofonien ystävyyden juhlalta.

Musiikki on tämän ajan hengessä vaikeasti lokeroituvaa – on ripaus kokeellista poppia, modernia fuusiota, , surf rockinkin tuulahduksia – paljon hauskoja melodioita ja hyvää yhteissoittoa. Yhtenä vertailukohtana usein tulee mieleen rumpali Jim Blackin AlasNoAxis vuosituhannen vaihteesta – ehkä osittain sen vuoksi, että siinäkin bändissä soitto islantilaislähtöinen kitaristi – Hilmar Jensson.

Levy on energinen, mutta kuitenkin jotenkin rento verrattuna bändin ensimmäiseen. Vauhdikkaita kappaleita ei paahdeta naula päässä vaan nautiskellaan – kuulijankin rytmijalka saa vipattaa mukana konstikkaammissakin tahtilajeissa. Loppusuoralla paahdetaan hetki myös vähän raskaammalla kädellä kun toiseksi viimeisellä Transpiration biisillä Lyytinen ottaa käyttöön villimmät free jazz -keinot.

Rentoa paahtoa, mikäs siinä. (PV)

 

Pauli Lyytinen (FI) – tenori-, basso-, ja alttosaksofoni, efektit, syntetisaattori, sävellys
Sigurdur Rögnvaldsson (IS) – baritonikitara, sävellys
David Meier (CH) – rummut

1. Politician’s Nightmare
2. Birdlife
3. Legacy to the Children of the 21st Century
4. Fool’s Paradise
5. Cruising Back to Mother Earth
6. The Garden of Edward James
7. Paranoia
8. Transpiration
9. Escape from the Unhappy Society

Releases January 27, 2017

Takaisin

Artikkeli luettu 615 kertaa

Translate »