Eric Schaefer + The Shredz

Kuvat:

02.05.2016 16:08


Eric Schaefer + The Shredz: Bliss

Bliss

ACT 9818-2

Levyn avausraita voisi olla kuvitteellisesta sessiosta, jossa Darude ja John Hassell jammailevat rennosti keskenään. Liikutaan maisemassa, jossa jazz, elektroninen taidemusiikki, 1990-luvun jazz-dub ja nykyinen klubimusiikki kohtaavat. Lopputulos on kulmikkaasti groovaavaa ja erittäin vakuuttavaa 2010-luvun fuusiomusiikkia.

John-Dennis Renkenin eteerinen trumpetti leijailee kiehtovan vinksahtaneessa mutta ankarasti groovaavassa rytmimaailmassa, jonka perussykkeen säätää rumpali Eric Schaefer. Schaefer on v. 1976 syntynyt saksalainen lyömäsoittaja ja säveltäjä, joka vaikuttaa laaja-alaisesti useissa eri kokoonpanoissa. Yksi projekti, Johnny La Marama, muuten on kitaristi Kalle Kaliman, amerikkalaisbasisti Chris Dahlgrenin ja Schaeferin muodostama trio. Schaeferin musiikillinen skaala on laaja: jazz, nykymusiikki, post-rock, dub, noise. Hän on säveltänyt orkesterille, pianotriolle ja jazz-rock-yhtyeille.

Volker Meitz kehittelee kosketinsoittimillaan välillä vintagehenkistä kuplivaa taustaa, välillä efekteillä raskaasti kuorrutettua syntikka-avaruutta. Hetkittäin kuuntelijan suupieltä vetävät virneeseen muistumat 1960-luvun scifielokuvien ääniraidoilta. John Eckhardtin eleetön basso liittää kaiken yhteen orgaaniseksi kudokseksi.

Kollektiivinen improvisointi on yhtyeelle selvästi tärkeämpää kuin yksittäiset soolot. Sävellykset ovat seikkailuhenkisen kulmikkaita, ja matka etenee kiinnostavan mutkaista tietä. Joka mutkan takaa avautuu hieman erilainen, yllättäväkin näkymä. Kuitenkin lopputuloksesta kutoutuu hyvin luonteva, tyylikäs ja hyvällä maulla toteutettu maisemamaalaus, jossa kulmikkaat vuoret näkyvät uhkeina taustalla, mutta vuorten välissä leijuu auringonvaloa kimalteleva sumu, joka antaa syvyyttä ja pehmentää. Kokonaisuutta voi hyvin luonnehtia sanalla bliss = onni, autuus, hurmio. (TJ)

Eric Schaefer: drums, modular synthesizer (08.), John-Dennis Renken: trumpet, Volker Meitz: keyboards, John Eckhardt: bass

 

Recorded and mixed by Volker Meitz at Nordkreuz-Studio, Berlin, Dec. 3-4, 2014
Mastered by: Uwe Haas
Produced by: Eric Schaefer
Cover art by: Martin Assig, 2013, St. Paul #409 (mittel), detail
Julkaistu: 2016

01. Abstract Dub (Eric Schaefer) 3:56
02. Barber (Eric Schaefer) 5:45
03. LongJam (Schaefer, Renken, Maitz, Eckhardt) 9:10
04. SlomoJam (Schaefer, Renken, Maitz, Eckhardt) 3:02
05. Oistrakh (Schaefer, Renken, Maitz, Eckhardt) 5:43
06. No Bottom No Top (Eric Schaefer) 6:07
07. ShortJam (Schaefer, Renken, Maitz, Eckhardt) 5:30
08. Bliss (Eric Schaefer) 3:38

Takaisin

Artikkeli luettu 597 kertaa

Translate »