Giulio Visibelli

Kuvat:

19.10.2008 09:35


Via Maestra  

Music Center BA 167

 

Franco Ambrosetti;trumpetti
Giulio Visibelli;saksofonit, huilut
Roberto Cecchetto;syntetisaattori, kitara
Marco Michell;basso
Mauro Beggio;rummut

Rec. Ronco Biellese 4.7.20006
Tämä on jo italialaispuhaltelijan neljäs albumi omia sävellyksiä, ja lisäksi hän on tehnyt yhden ”italialaisia standardeja”. Musiikki on kuitenkin erittäin globaalisti nykyistä keskitien jazzia, jota tehdään Ameriikassa, Suomessa ja jo kai Albaniassakin.

Viimeksi kuulemistani tällaista soitti Verneri Pohjolan Miles-projekti, eli ihan hyvästä musiikista on kysymys. Tämän takaavat luottoveteraanit Visibelli ja Ambrosetti, sekä myös Enrico Ravan taustalla toiminut komppijaosto.

Juhannustansseihin tätä levyä ei kannata viedä, sillä alkuillan nopeisiin ei löydy tarpeeksi tempoa missään kappaleessa. Löysää funkkia on aika paljon, valssiakin ja rubatoa. Kappaleet liikkuvat täysin harmonisella pohjalla eikä hälyääniä ole ollenkaan, jos ei nyt rumpuja luonnostaan sellaiseksi lasketa.

Nätisti soittaa myös rumpali Beggio. Elekroniikkaa on melko harvoissa kohdissa ja se myös hyvin sievästi laitettuna. Cecchetto soittaa kitaraa tuollaisella ECM-tyylillä, tekemättä piiruakaan kompromissia minkään bluestunnelman suuntaan. Taitavat muusikot tekevät sen, että hyvin viihdyttävästä sointimaailmastaan huolimatta tätä levyä ei pidä hissijatsiksi kutsuman, vaan oikeasta jazztaiteesta on kysymys.

 

Takaisin

Artikkeli luettu 660 kertaa

Translate »