HattiBhutamBand

Kuvat:

09.04.2015 09:54


Hattibhutamband: Affects of Old Time

Affects of Old Time

AANI Records AA-X-022

 

Tämä nelikko on palkittu peräti Italiaa myöten musiikistaan. Ei kuitenkaan levyistään tai esiintymisistään, vaan kyseessä on Prix Italia 2011 Radioateljeen ohjelmasta Hänen täytyy olla erilainen, johon HattiBhutamBand teki musiikin. Kuten he ovat luoneet äänimaisemia moniin moniin muihinkin Radioateljeen tuotantoihin.

Tietyssä mielessä äänimaisemista on nytkin kyse, mutta erilaisista sellaisista. Levyllä on selkeästi kahdeksan (erilaista) sävellystä, jotka ovat syntyneet yhteisvoimin, kollektiivisesti sävellettynä – ja mitä ilmeisemmin pitkälti myös tekohetkellä improvisoituna. HBB yhdistelee luontevasti ja tyylikkäästi eri musiikkityylejä. Samoin kuin akustisia ja sähköisiä soittimia digitekniikkaan ja elektroniikkaan. Kokonaisuus kallistunee akustisten instrumenttien puolelle, ainakin paikoitellen mutta ainakin yleissoundin perusteella se jää kuunteluelinten muistikuvaksi. Tai sitten ei, sillä yhdistely on niin sujuvaa.

Levy käynnistyy rehevällä roots-meininkisellä countrybluesilla Jack’s Holler, jonka sanoituksessa on selvästi ja samalla positiivisesti ryöstöviljelty vanhaa blueslyriikkaa. Jossain välissä vieraillaan Intiassa eikä avaruusmusiikkiakaan (esim. Alcatraz Night) unohdeta. Ambientia ja jazzia löytyy niitäkin. Ja kaikkia näistä – tai joitain niistä – eri genreistä voi löytyä jopa yhden biisin sisällä niin ettei yksi raita ole yhtä ja toinen toista.

Olennaisinta ja samalla tärkeintä on, että mielenkiinto säilyy. Ja se säilyy levyn ensimmäisestä sekunnista viimeiseen asti. Hieno kokonaisuus. Suosittelen lämpimästi.

 

Harri Huhtamäki: akustinen ja sähkökitara, autoharp, 5-kielinen banjo, laulu ja lyömäsoittimet, Esa Karjula: akustinen kitara, dobro ja 5-kielinen banjo, Tuomas Norvio: elektroniikka ja lyömäsoittimet, Tapani Rinne: bassoklarinetti, tenori- ja baritonisaksofoni, bassonokkahuilu ja lyömäsoittimet

Äänitys ja miksaus: Tuomas Norvio. Masterointi: Pauli Saastamoinen, Finnvox Studios. Kansisuunnittelu: Artur Närvänen. Julkaisupäivä: 21.11.2014. Tuottajat: Harri Huhtamäki, Esa Karjula, Tuomas Norvio, Tapani Rinne

01. Jack’s Holler (07:15)
02. For Ladies (05:43)
03. One Kind Favour (03:28)
04. Alcatraz Night (05:36)
05. Devil (05:28)
06. The Gal I’m Lovin’ (04:45)
07. Journey Home (09:36)
08. Ain’t So Red (04:50)

Kokonaiskesto 46:48.

Sävellykset ja sovitukset: Harri Huhtamäki, Esa Karjula, Tuomas Norvio, Tapani Rinne

Takaisin

Artikkeli luettu 730 kertaa

Translate »