Ida Sand

Kuvat:

08.12.2011 12:21

ACT 9518-2

Muusikkoperheeseen syntynyt Ida Sand innostui gospelista kuullessaan lapsena Mahalia Jacksonia. Nyt innostuksen tuloksia on kuultavissa tällä hänen kolmannella saksalaisen ACT-yhtiön levyllään, jonka jokaisella kappaleella on jonkinlaista uskonnollisävyistä kytkentää, jos ei muuten niin ainakin laulun nimessä.
Tarjolla on kirjava valikoima lauluja traditionaalisesta gospelista Beach Boysiin ja Madonnaan. Kirjavuus ei kuitenkaan juuri häiritse, sillä Ida muotoilee kappaleet itselleen istuviksi tulkinnoiksi.
Sandin tähänastiset ACT-levyt ovat liikkuneet jazzin ja soulin välimaastossa. Tälläkin levyllä parhaiten toimivat soulista tulevat laulut, mm. Stevie Wonderin ja Bill Withersin kirjoittamat kappaleet, joiden versiointeihin Sand saa mukaan yllättävänkin paljon omaa persoonallisuutta.
Taustalla soittavan vakiomiehistön vahvistuksena useimmilla raidoilla on  vierailija, joista hyvin onnistuu mm. levyn toisena tuottajana ollut pasunisti Nils Landgren, jonka funkahtava soitto sopii hyvin tällaiseen musiikkiin kuten myös Idan aviomiehen Ola Gustafssonin steel-kitarointi. 

Ida Sand, laulu, piano ja kosketinsoittimet, Matias Thorell, kitara, Thobias Gabrielson, basso, Andreas Hedlund, rummut. Vierailijoina: Raul Midón, laulu, Joe Sample, piano,  Lars Danielson, basso, Steve Gadd, rummut, Nils Landgren, pasuuna, Ola Gustafsson, steel-kitara, Magnus Lindberg, saksofonit ja huilu, ACT Jubilee Singers, laulu.

Äänitys; Jan Ugard, Soundtrade Studios, Tukholma. Tuotanto: Nils Landgren ja Siggi Loch.

1. Eyes On The Prize (trad. sov. Ida Sand)
2. Ain’t No Sunshine (Bill Withers)
3. He Ain’t Heavy, He’s My Brother (Bobby Scott-Sidney Russell)
4. A Change Is Gonna Come (Sam Cooke)
5. Have A Talk With God (Stevie Wonder-Calvin Hardaway)
6. I Wanna Know What Love Is (Mick Jones)
7. Until The End (Joe Sample-Marita Phillips-Denise Labrie)
8. I Wish I Would Know (Nina Simone)
9. Have A Little Faith In Me (John Hiatt)
10. It Is To Know (Ida Sand)
11. Like A Prayer (Madonna-Patrick Leonard)
12. God Only Knows (Brian Wilson-Tony Asher)

Takaisin

Artikkeli luettu 861 kertaa

Translate »