Jaanika Ventsel

Kuvat:

03.02.2016 10:14


Jaanika Ventsel: Sweet Roses

Sweet Roses

Jaanika Ventsel 2015

Sensuelli, tyylikkään alarekisterin omaava, kaunisääninen eestitär purkaa sisintään rakkaudesta. tunteenpalosta, yhdessäolosta, kaihosta ja eron elementeistä. Kaikesta siitä, mitä elävä elämä tuo tullessaan. Pienimuotoisen herkästi kitara-bassokaksikon myötä.

Asialla tummaääninen ihanainen Jaanika Ventsel, joka tunnetaan myös Nömme Jazzin ja Noorte Jazzartistede Konkurssin vetäjänä vuodesta 2005 alkaen. Hän opiskeli nuorempana Eesti Muusika- ja Teatriakadeemiassa sekä Georg Ots Tallinna Muusikakoolissa.

Jaanikan tummassa äänessä on väkevän sensuellia voimaa ja sielukkuuta. Hän vangitsee kuulijansa niin äänellään kuin sanoituksillaankin. Hänen äänellinnen kosketuksensa kietoo kuulijan pauloihinsa. Lämpimään läheisyyteen ja kosketukseen…

Levyn kappaleista kahdeksan on Jaanikan omia sävellyksiä ja sanoituksia. Yksi, Marjo, Jaanikan hyvän ystävän, edesmenneen Ted Cursonin käsialaa ja yksi Norman Simmonsia.

Jaanikan tapa tulkita levyn kappaleet ovat järisyttävän voimaperäiset. Kulloisenkin sanoituksen sisällön tunnetta pursuavat. Silti silkkihansikkain kuulijaa käsittelevät. Elämän syvimpiä tuntoja koskettavat…

Lauluosuutta tukevat upealla otteelle kitaristit Mart Soo ja Ryo Kawasaki, kumpikin omilla raidoillaan. Kummankin soitossa on kulloinkin tarvittavaa aistikasta sävyä ja tunnetta. Kaunista yhteistyötä Jaanikan kanssa.

Kontrabasisti Toivo Unt, tuntee Jaanikan sielunelämän hyvin vuosikausia yhdessä tehtyjen festivaalien, kilpailujen ja yhteistyön myötä. Se kuuluu erinomaisena sointina hänen paksukielisestään. Juuri oikealla tunteella ja sävyllä antaen Jaanikalle erinomaisen olkapään purkaa tunnelataustaan. Erittäin upeaa bassoilua… keskenäistä keskustelua… duonakin.

Kolmella raidalla on mukana myös rumpali, Aleksandra Kremenetski kahdella ja Eno Kollom yhdellä. Heidän roolinsa on sävyttää taustaa ja käyttää tunnelmaan sopivaa pehmeää kättä. Kummankin työstö  luo lisäulottovuutta ja oikeaa tunnelmaa.

Soittajien ja Jaanikan yhteistyö on saumatonta, tunteelista ja harmonista. Tumman kaunis ääni saa taustalleen kauniisti soljuvan soiton. Yhteenhitsatun tunnelman, joka suorastaan tihkuu… elämän eliksiirä eri vivahteineen… ja väkevyysasteineen.

Kokonaisuus Jaaninkan upean laulun lisäksi on osoitus eestiläisestä osaamisesta. Tai oikeammin myös siitä sielukkuudesta, jolla siellä musiikkia tehdään.

Erittäin koskettava ja nautittava levyllinen tunnetta ja läsnäoloa. (OR)

 

Jaanika Ventsel vocals, Mart Soo electric guitar (#2,3,5-9), Ryo Kawasaki electric guitar (#1,6), acoustic guitar (#4), Toivo Unt double bass, Aleksandra Kremenetski drums (#2,7), Eno Kollom drums (#10)

Recorded by Johannes Löhmus and Indrek Patte at Matrix Studio in March 2014 and September 2015
Mixed and mastered by Ryo Kawasaki in Tallinn, Estonia

01. Sing Myself A Lullaby (words & music Jaanika Ventsel) 5:23
02. I Call You My Own (words & music Jaanika Ventsel) 3:38
03. You Are Like Spring To Me (words & music Norman Simmons) 4:44
04. How Long  (words & music Jaanika Ventsel) 6:00
05. Knowing  (words & music Jaanika Ventsel) 3:22
06. Marjo (words & music Ted Curson) 5:32
07. Dreams  (words & music Jaanika Ventsel) 4:12
08. Words Not Spoken  (words & music Jaanika Ventsel) 4:28
09. Sweet Roses  (words & music Jaanika Ventsel) 5:01
10. If I Should Ever Leave You  (words & music Jaanika Ventsel) 5:16

 

Takaisin

Artikkeli luettu 1199 kertaa

Translate »