Jockefeller Jazz Quartet

Kuvat:

28.09.2020 12:39


Jockefeller Jazz Quartet: Jatsia kullekin

Jazzia Kullekin

Oma kustanne, Vaasa 2020

Suomen aurinkoisin kaupunki Vaasa on pläjäyttänyt levyn nimikkeellä Jatsia kullekin. Aurinkoista poljentoa ja hyvän mielen jaakkoa on tarjolla yhdeksän raidan verran. Tätä kuunteluherkkua tarjoilee JJQ eli Jockefeller Jazz Quartet, ”vanhojen kehäkettujen” muodostama nelikko.

Vuoden 2019 alkupuolella vanha suola musiikkiin alkoi janottaa nelikkoa kunnolla. Kaipuu jazzin soittoon mukavalla porukalla sai yliotteen ja polkaistiin kokoon JJQ. Yhtyeen päämääränä on pitää soitto raikkaana ja hetkeen sidottuna. Siksipä tämä levy on tehty täysin studio-livenä eli kaikki soitot on soitettu kerralla sisään ilman  päällekkäisäänityksiä. Ja läheiseltä ja makoisaltahan kokonaisuus kuulostaakin… tavallaan harvinaista herkkua. 

Nimensä bändi on saanut basistinsa mukaan, Jockefeller eli basisti Jouko Pesu on on entinen tanssimuusikko, joka piti liki 30 vuoden breikin ja meni ”oikeisiin” töihin. Ja taidokkaasti paksukielet edelleen pompottavat… 

Rumpali Joona Ekroos on tuttu naama useiden vaasalaisten rockbändien komppivarmana taustoittajana. Hän on levyttänyt ja keikkaillut pitkin Eurooppaa useiden bändien kanssa 

Kosketinsoittaja-saksofonisti-musiikinopettaja Roger Holmlund on tullut tunnetuksi Charlies -yhtyeen kapellimestarina Tässä toimessa hän toimi mm. television lauantaitanssien vakio-orkesterissa. Hänen sydämensä sykkii kuitenkin jazz- ja funk-musiikille. 

Kitaristi Jari Ojalainen on toinen televisiotanssien vakiomuusikko. Hän on ollut mukana mm.  tuomasssa Suomeen 1920-luvun saksalaistyylistä salonkijazzia Klaus Van Der Kampf ja Pallosalama orkesterissa. Lisäksi repertoaariin on kuulunut luuttun soitto vanhan musiikin orkesterissa. 

Levy pitää sisällään vanhojen tuttujen mestareiden covereja. Levynimensä mukaisesti tarjolla on eri tyylisuuntia ja jatsia kullekin. Eri aikakausilta ja tyylisuunnilta  swingistä fuusiojazziin. Tasapainoisen tanakasti ja sielukkaasti soitettuna. 

Holmlund puhaltelee mallikkaasti käyräputkeaan heittäytyen välillä nostalgiseen urkuiluun. Tatsi on kouriintuntuvaa. Jari Ojalaisen kuusikielinen on hurmoksissaan niin nopeissa juoksutuksissa kuin hitaan tunteikkaissa tunnelmissa. Komppi rullaa mukaansa temmaten, ilman sen kummempia irtiottoja… tahtitöppöstä mukavasti hyväillen. Puhdasta menneiden vuosikymmenten nostalgiaa. 

Nykyään on harvemmin tarjolla tällaista tavallisen kansan jazzia… hyvää sellaista. Nyt ei tavoiltella mitään taiteellisia kommervenkkeja, vaan tarjoillaan rehtiä, yksinkertaista  jazzia— hyvin soitettuna. Tunteella ja kokonaisuuttaan hyvin esittelevänä. Nostalgiaotteella…

Mukava musiikkipläjäys reilun puolen vuosisadan takaisista muistoista. Ajasta jolloin itsekukin pullisteli nuorena uroksena ja elämä tuntui maittavalta seikkailulta tulevaisuuteen… Yksinkertaista ja rytmikkään kaunista. Ja on sitä edelleen… (OR). 

 

Joona Ekroos rummut, Roger Holmlund koskettimet, saksofoni, Jari Ojalainen kitara, Jouko Pesu basso.

Äänitys, miksaus ja masterointi: Matti Oja
Äänitetty HaVu -studiolla 1.8.2020

1. Doggin’ Around (Evans) 6:07.
2. All the things You are (Kern) 5:18.
3. Stolen moments (Nelson) 6:35.
4. Cold Duck Time (Harris & McCann) 6:02.
5. Stratus (Cobham) 5:30.
6. Better Go (Webster) 6:24
7. Four on Six (Montgomery) 4:16.
8. Josie (Fagen & Becker) 3:56.
9. There will never be another You (Baker) 7:52.

Takaisin

Artikkeli luettu 451 kertaa

Translate »