Jónsson & More

Kuvat:

21.05.2016 21:44


Jonsson & More - No Way Out

No Way Out

Sunny Sky Records 732

Kahden islantilaisen veljeksen ja amerikkalaisen rumpalin muodostama kolmikko on soitellut yhdessä vuodesta 2008 alkaen, mutta vasta viime vuoden elokuussa ilmestynyt No Way Out on heidän ensimmäinen täyspitkä albumi. Yhtye soittaa melko puhdasveristä jälkikauden bebop-pohjaista nykypäivän lyyrisen hienojakoista mainstream jazzia.

Levyn 12 kappaletta ovat soittajien omaa tuotantoa ja jakautuvat melko tasan Jónssonin veljesten Ólafurin ja Þorgrímurin kontolle. Rumpali Scott McLemore on säveltänyt yhden. Omat kappaleet ovat tavallaan varsin perinteitä kunnioittavan yksinkertaisia, mutta syvällisen selkeitä ja erinomaisen jazzhenkisiä. Ei siis mitään yllättävää, mutta puhdasta hyvää tunnelmajazzia, jota on helppo omaksua ja kuunnella.

Ensimmäisenä soiva nimikkokappale No Way Out on nätisti rullaava ajaton bebop -kappale, missä vuoropuhelut kulkevat soittajien kesken vaivattomasti ja tanakan rytmisesti. Samaa linjaa työstetään vähän myöhemmin kappaleissa In a Pentatonic Mood ja No Sleep.  Peppy kulkee hitaammin Ólafur Jónsonin tenorisaksofonin johdattelemana tukevasti ohjaimissa, mutta tilaa jää basson ja rumpujen kesken käytyyn kysymys-vastaus vuorotteluun. Cold Stuff on hidas bluesvaikutteinen punnerrus, missä tenori ohjailee kypsästi matkaa Þorgrímur Jónssonin bassosoolon puhutellessa välillä hanakasti.

Happy, Unwound, ja Emotions ovat nautittavia balladeita, joissa rehevän kaunis toisiaan tukeva soitto luo siistin yleisilmeen.  Mystery puolestaan on vahva bluesballadi, vaikka tenorista tiivistyy karhean rosoinen äänien kirjo. Five and Dime rynnistelee hieman särmikkäämmin ja rytmillisemmin. Rhythm Schizm on muusta sisällöstä erottuva, tenorin säröisen intron hakiessa hieman vapaampaa liikkumistilaa saaden toiset soittajat värikkääseen keskusteluun keskenään.  Levyn päättävä Left Behind on myös monipuolinen ja vaihtelevan sävykäs, missä vapaita kuvioita vieritetään varsin tymäkästi uusille alueille.  (JKi)

Ólafur Jónsson: tenorisaksofoni, Þorgrímur Jónsson: kontrabasso, Scott McLemore: rummut.

Äänitys: Kjartan Kjartansson, Bíóhljóð, Reykjavik, Islanti, tammikuun 29. ja 30.2015. Miksaus: Kjartan Kjartansson, Bíóhljóð, Islanti. Masterointi: Finnur Hákonarson, Finnland, Islanti. Tuotanto:. Kannen kuva: Hallur Karlsson. Kannen graafinen suunnittelu: d-steam.com. Julkaistu: 13. elokuuta 2015.

 1. No Way Out  (Þorgrímur Jónsson) 3:36
 2. Peppy  (Ólafur Jónsson) 4:43
 3. Cold Stuff  (Þorgrímur Jónsson) 6:00
 4. Happy  (Ólafur Jónsson) 5:38
 5. Unwound  (Scott McLemore) 5:18
 6. Five and Dime  (Þorgrímur Jónsson) 4:33
 7. Emotions  (Þorgrímur Jónsson) 7:10
 8. Rhythm Schizm  (Ólafur Jónsson) 8:00
 9. In a Pentatonic Mood  (Ólafur Jónsson)  3:48
 10. No Sleep (Þorgrímur Jónsson) 5:54
 11. Mystery (Ólafur Jónsson) 5:05
 12. Left Behind (Þorgrímur Jónsson) 3:36

Kokonaissoittoaika 64:22

Takaisin

Artikkeli luettu 617 kertaa

Translate »