Jukka Eskola Soul Trio

Kuvat:

21.10.2019 17:17


Steamy!

Timmion TRCD 12009

Monien mielestä moderni jazz on liian vaikeaa omaksuttavaksi. Tällaisten epäilijöiden olisi syytä tutustua tähän Jukka Eskolan Soul Trion levyyn, jolla oivallinen soitto on myös viihdyttävää.

Monissa kokoonpanoissa kunnostautuneen trumpetisti Jukka Eskolan kokoama trio syntyi pari vuotta sitten. Tuolloin Eskola, Suomen johtava Hammond-urkuri Mikko Helevä ja lukuisissa muissakin projekteissa mukana oleva lyömäsoittaja Teppo Mäkynen julkaisivat myös esikoislevynsä.

Uutta levyä Eskola luonnehtii esikoista monipuolisemmaksi. Sitä se myös on. Mukana on muutaman kappaleen rytmiikassa esimerkiksi brasilialaisen musiikin aineksia. Samoin kokoonpanon sointikuvaa rikastaa Tepon soittama vibrafoni.

Levyn kappaleet ovat yhtä lainateosta lukuunottamatta trion yhdessä kirjoittamia. Ainoa vierastyö on Gary McFarlandin 1960-luvun puolivälissä kirjoittama Hanky Panky, jonka säveltäjä tuolloin levytti urkuri Shirley Scottin kanssa.

Soundiltaan ilmavan levyn kappaleiden teemat ovat useimmiten varsin melodisia ja korvaantarttuvia. Esimerkiksi lattarisävyinen avausraita Tiny B toimisi hyvin radiosoitossa muissakin kuin jazzohjelmissa.

Ylärekisterin spesialistina tunnettu Eskola soittaa useimmissa kappaleissa varsin maltillisesti pysytellen etupäässä keskirekisterissä. Mutta toki hän väläyttää muutamalla raidalla yläpään erikoisosaamistaankin.

Levyn kesto on lyhyt, runsaat 33 minuuttia. Toki kestoa olisi pystytty lisäämään pidentämällä sooloja. Mutta parempi näin, sillä tarjolla olevat ilman turhia venytyksiä toteutetut kahdeksan raitaa toimivat hyvin ja tarjoavat riittävän laajan kattauksen trion nykytilasta.

Jukka Eskola, trumpetti ja flyygelitorvi, Mikko Helevä, Hammond-urut, Teppo Mäkynen, rummut, lyömäsoittimet ja vibrafoni.

Äänitys: Timmion Records Studios. Miksaus. Mikko Helevä/Linenfield Studios. Masterointi: Timmion Records Cutting Lab. Tuotanto: Soul Trio.

1. Tiny B
2. Old Stones
3. Smash
4. Five On Three
5. Hanky Panky (Gary McFarland)
6. Stick of A Branch
7. Jongo Street
8. Steamy

Muut sävellykset Eskola, Helevä ja Mäkynen

Takaisin

Artikkeli luettu 316 kertaa

Translate »