Kalle Kalima & K-18

Kuvat:

13.12.2012 12:25

TUM Records, TUM30

Kekseliäästi Eric Dolphyn maineikkaan Out To Lunch-lp:n nimeä mukailevasti ristitty Kalle Kaliman K-18-yhtyeen uusi albumi jatkaa hänen elokuvista lähtökohtansa saaneiden levyjen sarjaa.

Edellisellä TUM-levyllä (Some Kubricks Of Blood) innoittajana olivat Stanley Kubrickin filmit. Tällä uudella äänikuvitettavana on David Lynch, joka on saavuttanut kulttimaineen niin elokuviensa kuin tv-sarja Twin Peaksin ansiosta.

Lynchin elokuvakerronta on monikerroksista, monesti mysteeristä, mutta usein myös rajun väkivaltaista. Nämä elementit heijastuvat myös K-18:n ilmaisuun, jossa Kalima kumppaneineen sekoittelee aineksia niin free-jazzista ja rockista kuin myös modernista konserttimusiikista, Mukana olevien herkkävireisten kappaleiden vastapainona on monia rujon kuuloisia raitoja. K-18 on soittanut siksi paljon yhdessä, että sen monenlaisissa improvisoivissa kokoonpanoissa soittaneet muusikot pystyvät vapautuneesti toimimaan myös yhdessä sävellettyjen osuuksien ulkopuolella toteuttaessaan Kaliman elokuvallisia äänimaisemia. Siten sävelletyt ja imrovisoidut ainekset sekoittuvat luontevasti toisiinsa.

David Lynchin toivoisi kuulevan tämän levyn. Uskoisi näet, että hänellä voisi olla kysyntää Kalimalle. Tuskin kukaan muu muusikko on näet yhtä sisäistyneesti  lähtenyt tulkitsemaan hänen elokuviaan.

Kalle Kalima, kitara & perkussiot), Mikko Innanen, alto- ja baritonisaksofoni, huilu ja perkussiot, Veli Kujala, harmonikka ja perkussiot, Teppo Hauta-aho, basso ja perkussiot.

Äänitys ja masterointi: Jean-Boris Schymczak ja Andreas Stoffels, Studio P4 Berliini touko-syyskuu 2011. Tuottaja: Petri Haussila.

1. BOB

2. The Elephant Man (Hauta-aho, Innanen, Kalima & Kujala)

3. Mulholland Drive

4. Laura Palmer

5. Esaserhead

6. Lula Pace Fortune

7. Alvin Straight

8. The Mystery Man

9. Agent Cooper

10. Sailor (Hauta-aho, Innane, Kalima & Kujala)

11. The Man From Another Place

12. Frank Booth

Kaikki sävellykset Kalle Kalima paitsi 2 &10)

Takaisin

Artikkeli luettu 789 kertaa

Translate »