Katu Kaiku

Kuvat:

04.04.2019 19:53


Katu Kaiku: Luna

Luna

Svart Records, LP / Digi  SVART191

Katu Kaiku -yhtyeen tarina alkoi jo kuusi vuotta sitten Kaisaniemen puistossa. Katusoitosta saksofonisti Adele Sauroksen, basisti Mikael Saastamoisen ja rumpali Erik Fräkin muodostaman trion tie eteni Suomen Young Nordic Jazz Comets -karsinnan voittoon 2015 ja omakustanteena julkaistuun ensilevyyn Tokyo / Kuopio vuonna 2016.

Suurin tyylillinen muutos nyt julkaisunsa saavaan kakkoslevyyn Luna on Saastamoisen vaihto sähköbassoon joka siirtää yhtyeen ilmaisua vähäeleisestä komero-avantgardesta modernin crossover musiikin suuntaan vaikkapa Cinematic Orchestran tai jopa Oddarrangin suuntaan. Sähköbasso nykyään varsin harvoin tarjoaa paljoa jazzille joka ei tietoisesti hae funk tai fuusio -soundia, mutta Saastamoisen sointuja ja arpeggioita hyödyntävä soitto jossa basso usein näyttelee myös sähkökitaran roolia toimii harvinaisen hyvin.

Sauros laajentaa ilmaisuaan saksofoneista huiluun ja lauluun Last Corals -kappaleella – laulu sujuu instrumentalistina tunnetulle muusikolle hyvin vaikkakin yksi laulubiisi instrumentaalilevyllä tuntuu hieman orvolta.

Kuitenkin verrattuna keikkoihin tämäkin levy jää lahjakkaalta kolmikolta melko vaisuksi ja vaatimattomaksi esitykseksi. Parhaimmillaan biisit alkavat tenhoavasti, mutta jättävät kaipaamaan post-rock henkistä crescendoa. Meteora ja 1000 Sails erityisesti lupailevat paljon, mutta levy jää vaille täysosumabiisiä ja kokonaisuus jää lattean tuntuiseksi. (PV)

 

Adele Sauros – saksofonit, huilu, laulu, Mikael Saastamoinen – sähköbasso, efektit, Erik Fräki – rummut, lyömäsoittimet, efektit

Recorded & mixed by Väinö Karjalainen at the Kvark Studios
Mastered by Alho Audio Mastering

1. Moon Lake 5:26
2. Quote You 4:59
3. Meteora 3:59
4. Into The Purple 7:02
5. 1000 Sails 6:34
6. Last Corals 4:09
7. Escapism 4:46
8. The Colours Of Our Minds 7:39

Sävellykset, sovitukset ja sanoitukset: Katu Kaiku, paitsi 8. The Colours Of Our Minds, sävellys ja sovitus Adele Sauros

 

Takaisin

Artikkeli luettu 383 kertaa

Translate »