Keith Jarrett, Gary Peacock, Jack DeJohnette

Kuvat:

06.08.2013 21:15


ECM 2200

Somewhere

ECM 2200

Jarrettin “Standards”-trio esiintyi Sveitsissä 2009 soittaen etupäässä standardeiksi muodostuneita sävelmiä. Eicher ei ole kuitenkaan julkaissut tätä tuolla otsikolla. Olisiko syynä se että nyt trio soittaa hieman vapaammin kuin tuolla tahallisen vanhanaikaisesti tehdyllä sarjalla. Varsinkin ensimmäinen kappale on hyvä esimerkki tästä puolivapaasta tyylistä. Jokainen soittaa kyllä selvästi samassa tempossa, mutta vapaasti assosioiden eikä niinkään komppitahtia lyöden. Yli 30-vuotisen tuttavuuden perusteella heille on syntynyt lähes telepaattinen vaisto, ja tämä 15-minuuttinen live-äänitys on täysosuma.

Muut raidat pysyvät enemmän teeman puitteissa, paitsi ”Somewhere”, joka siirtyy Jarretin omaan teemaan, tai improvisaatioon,”Everywhere”. Tässä sitten tulee konsertin miinuspuolta mukaan. Pianisti joutuu kai välillä miettimään, minne mennään, josta seuraa pitkiä väsyttäviä toistoja. Näitähän kyllä oli jo hänen muinaisissa legendaarisissa Kölnin konserteissaan. Meillä päinkin tuttu nuorempi pianisti Matthew Shipp on ottanut kantaa tähän samaan saumaan (thetalkhouse.com)

Kaikkiaan sanoisin, ettei koko live-konsertti voi tietenkään olla yhtä viiden tähden juhlaa, mutta kyllä kyseessä on vanhojen mestarismiesten huima taidonnäyte.

Keith Jarrett piano, Gary Peacock double bass, Jack DeJohnette drums

Recorded live July 11, 2009 at KKL Luzern Concert Hall

Engineer: Martin Pearson

1.  Deep Space / Solar   15:09

2.  Stars Fell On Alabama  7:27

3.  Between Devil And The Deep Blue Sea  10:02

4.  Somewhere / Everywhere  19:37

5.  Tonight  6:49

6.  I Thought About You  6:29

Takaisin

Artikkeli luettu 940 kertaa

Translate »