MANUEL DUNKEL

Kuvat:

29.03.2010 11:43

TEXCD104

Kohta nelikymppinen Manuel Dunkel on ehtinyt jo moneen. UMO:ssa 1990-luvun puolivälistä lähtien soittanut saksofonisti on ollut mukana myös lukuisissa pienemmissä kokoonpanoissa. Omia levyjä hän on tehnyt neljä, joissa kaikissa hän ollut ainoana puhaltajana.
Nimestään huolimatta tämä uusin ei välttämättä merkitse muutosta hänen musiikissaan. Pikemminkin se kiteyttää mainiolla tavalla hänen osaamisensa.
Dunkel on hieno muusikko. Hänellä on tenorissaan kaikissa rekistereissä hyvin soiva upea soundi, samoin hän rakentaa oivallisia melodialinjoja tarjoavat soolonsa loogisesti eteneviksi kokonaisuuksiksi. Toki hän soittaa tälläkin levyllä hyvin myös sopraanosaksofonia, mutta silti Coltranen perinteeseen nojaavassa tenorismissa on hän on vahvimmillaan.
Levyn kaikki kappaleet ovat yhtä lukuunottamatta nykytavan mukaisesti Dunkelin omaa työtä. Ne ovat varsin huolella tehtyjä, niissä on vaihtelua, samoin sovituksissa on myös taitavasti huomioitu hänen kanssamuusikkojensa mahdollisuudet.
Manuelin matkassa ovat nyt pianisti Alexi Tuomarila, basisti Ville Huolman ja rumpali Teppo Mäkynen, joista kaksi viimemainittua on ollut mukana Manuelin aiemmillakin levyillä. Alexi Tuomarila on hyvä valinta pianistiksi. Huhtikuussa Tomas Stankon kanssa USA:n kiertueelle lähtevä Tuomarila näet pystyy hyvin sopeuttamaan idearikkaan ilmaisunsa myös tällaiseen postbop-henkiseen musiikkiin. Huolmanille ja Mäkyselle taas tällainen musiikki on heidän osaamisensa ydinaluetta.

Manuel Dunkel, tenori- ja sopraanosaksofoni, Alexi Tuomarila, piano, Ville Huolman, basso, Teppo Mäkynen, rummut.  

Äänitys 18.-20. 9. 2009. Varistoteles Studio, Helsinki. Äänitys, miksaus ja masterointi: Markku Veijonsuo. Tuotanto: Manuel Dunkel ja Teppo Mäkynen.

1. Bird Life (6:16)
2. A Step Back (9:52)
3. Two-Word Conversation (8:25)
4. Blue Lullabye (5:51)
5. Old Folks (7:22)
6. Activity (8:39)
7. Vanishing (6:06)
8. Acidicity (6:28)
9. Song of Relief (5:10)

Kaikki kappaleet Dunkelin sävellyksiä, paitsi Old Folks (Willard Robinson, Dedette Lee Hill

Takaisin

Artikkeli luettu 824 kertaa

Translate »