NYCONNECTION

Kuvat:

27.09.2012 06:43

Jaskaa 002

Rumpali Jaska Lukkarisen ja israelilaisen pianistin Roy Assafin NYConnection kiersi syyskuussa Suomea markkinoimassa tätä yhtyeen uutta levyä. Tosin kokoonpanon kiertueversio oli suomalaispainotteinen, sillä levyllä soittavien tenoristi Joel Frahmin ja basisti Peter Slatovin korvasivat Jussi Kannaste ja Antti Lötjönen. Ohjelmisto oli kuitenkin tältä New Jerseyssa ääniteltyltä levyltä.

Bobby Timmonsin Dat Derea lukuunottamatta levyn kappaleet säveltäneitä Lukkarista ja Assafia on kiitettävä hyvästä työstä. Kappaleet ovat toki hard bopin perinteestä ammentavia, mutta silti hyvinkin omaperäisen näppäriä ja koukuttavia. Niissä on paljon mainiota yksityiskohtia ja ne tarjoavat myös hyvän alustan soolotyölle.

Hyvien kappaleiden lisäksi levyn toteutus on mallikelpoinen. Lukkarisen soitto on erittäin kepeää ja svengaavaa. Assaf taas on idearikas ja hyvätekniikkainen. Kuitenkin muusikoista eniten viehättää tenoristi Joel Frahm, jonka soolot ovat todella mainioita. Hän ikäänkuin liitää svengaavan kompin siivittämänä. Jo päälle nelikymppinen Frahm on jo 90-luvulta lähtien tehnyt omikin levyjä. Viimeistään nyt hänet olisi syytä noteerata.

Toivottavasti tämä kokoonpano ja sen ohjelmisto ei jää pelkäksi kertaprojektiksi.

 

Joel Frahm, tenorisaksofoni, Roy Assaf, piano, Peter Slatov, basso, Jaska Lukkarinen, rummut.

Äänitys; Brian Chirlo, Bennett Studios, Englewood, NJ. Miksaus: Al Perolta ja Antti Murto. Masterointi: Andreas K. Meyer. Tuotanto: Jaska Lukkarinen ja Roy Assaf.

1. Dat Dere (Bobby Timmons)
2. Out Now (Assaf)
3. Can I Just Call You David (Lukkarinen)
4. Fault Zone (Assaf)
5. Suddenly (Lukkarinen)
6. Hey Man in the Line (Lukkarinen)
7. Shilgia (Assaf)
8. Party of Foyr (Assaf)

Takaisin

Artikkeli luettu 642 kertaa

Translate »