Pepa Päivinen

Kuvat:

20.11.2009 13:34


Presence Records PRECD-019

 UMO:n luottomuusikoihin jo vuosikausia kuulunut Pepa Päivinen on pitkään viettänyt musiikillista kaksoiselämää. UMO:ssa pääasiassa baritonisaksofonia  soittavalle  saksofonisektion ankkurina olevalle Pepalle soolotilaa on irronnut niukanlaisesti. Solistilliset paineensa hän on kuitenkin pystynyt purkamaan omassa yhtyeessään. Keikkailun lisäksi Pepa on tehnyt omissa nimissä levyjä, tosin harvahkoon tahtiin. Edellinen, tämän vuosikymmenen puolivälistä lähtien koossa olleen yhtyeen kanssa tehty cd, Tiram Num, ilmestyi neljä vuotta sitten.
Vakiyhtyeen etuna on, että se pystyy ajamaan kappaleita keikoilla sisään ennen levytystä. Se myös kuuluu tältä Pepan järjestyksessä viidenneltä soololevyltä. Useat sen kappaleista ovat monielementtisiä sisältäen mm. runsaasti tempo- ja sävyvaihteluita kappaleiden sisällä. Siten niiden opettelu vasta levytysstudiossa olisi ollut turhauttavaa studion taksamittarin raksuttaessa taustalla.
Kahta Mikko Hassisen sävellystä lukuunottamatta kappaleet ovat Päivisen omaa työtä. Niiden toteutuksessa hän on aika maksimaalisesti hyödyntänyt itsestään ja kanssamuusikoistaan irtoavat mahdollisuudet. Hänen itsensä suhteen se on merkinnyt laajan puhallinarsenaalin (mm. baritoni-, tenori- ja sopraanosaksofonit) käyttöä ja Timo Kämäräisen kitaran soittotavan jatkuvaa muuntelua rock-revityksestä billfrisellmäiseen ujellukseen.  Muutamassa kappaleessa on kaksi lisämuusikkoa, sellisti Juho Laitinen ja perkussionisti Mongo Aaltonen, joista varsinkin Laitinen jousisoitto rikastuttaa levyn soundimaailmaa merkittävästikin. Ville Huolman ja Mikko Hassinen soittavat odotetun takuuvarmasti.
Herra Päivinen on tyylillinen moniottelija, jolta irtoaa raju free myös tenoristina. Olisikin siksi paikallaan, että UMO:nkin johonkin sovitukseen ujutettaisiin Pepan ja esim. Olli Ojajärven tenoriottelu. Siinäpä olisi kontrastia kerrakseen, joka hyvin rikkoisi UMO:n Sibis-muottiin menossa olevaa solistien tyylillistä yhtenäisyyttä.

Pepa Päivinen reeds, Timo Kämäräinen guitar, Ville Huolman bass, Mikko Hassinen drums, Juho Laitinen cello, Mongo Aaltonen percussion

Recorded (Seawolf Studios)  & mixed (Perfect Sound Studios) by Samu Wuori. Mastered by Sami Sarhamaa

  1. Hetkinen,,,
  2. Ulosvastuu
  3. Reflexeology*
  4. Get fire
  5. Joy*
  6. Sword
  7. Feuillage
  8. Valkeakuulas

Compositions by Pepa Päivinen, except (*) by Mikko Hassinen

Takaisin

Artikkeli luettu 651 kertaa

Translate »