Piotr Rucinski

Kuvat:

24.04.2017 19:28


Piotr Rucinski: Let's Play a Blues

Let’s Play a Blues   

4everMusic

”Soitetaas jätkät yks blues!” kehottaa kitaristi ja säveltäjä Piotr Rucinski. Ja kaverithan tottelevat. Mielihyvin. Eikä hupi yhteen kappaleeseen lopu, kokonainen albumi täyttyy blues/r&b-sävytteisestä soitannasta. Mihinkään bluesin syviin juuriin ei tässä sukelleta, mutta em. vaikutteet kuuluvat soitossa. Tyylien kirjo ja kompit vaihtelevat kohtalaisen ammattitaitoisten miesten hyppysissä.

Let’s Play a Blues on jonkinlainen läpileikkaus Rucinskin pitkään jatkuneesta urasta ja sen eri vaiheista. Vanhimmat kappaleet Hotel Grand ja Wielkie Kolo ovat peräisin 1980-luvun alkupuolelta, ja yhteistyö Waldemar Barylon kanssa toimi pitkään vuosina 2002 – 2008. Tuoreinta sävellyspuolta edustavat puolestaan One Note Blues ja Solo na dnie.

Hyviä soittajia ja kohtalaisen hyvä meininki. Soundit ja soolot ovat jokseenkin kohdallaan. Esimerkiksi Hammondin B3 pärähtelee järeästi käyntiin silloin kun pitääkin. Myös Jacek Prokopowiczin soolo-osuuksissa. Linjakkaita sooloja kuullaan Rucinskin kitaran ohella myös pianisti  Kevin Harrisilta sekä – jokseenkin yllättävästi Robert Majewskilta. Yllätyksellisesti sikäli, että trumpetti ja flyygelitorvi eivät nyt ole aivan tavanomainen puhallin tällaiseen musiikkiin (tenorisaksofoni sen sijaan…). Mutta Majewski soittaa hienosti. Puhtaasti solistina ja varsinkin flyygelitorven kanssa hän taitaa olla koko ryhmän paras.

Kaikesta huolimatta jokin kuitenkin hieman tökkii. Materiaalikin on melko hajanaista. Välillä ollaan ihan ruotsinlaiva- tai yökerhofiiliksissä, joissa ympäristöissä saattaa joskus kuulla paremminkin soitettua alkuillan virittelyviihdettä kuin tässä. Onpa biisien joukossa yksi jonkin verran progesävyjäkin sisältävä kappale (Piec czwartych). Loppujen lopuksi, päätösbiisissä Deep River Blues päästään jo hieman tonkimaan oikean bluesin juuristoakin. Mutta se onkin trad., eikä omaa tuotantoa.

Kaikki siis menee – tai vaikuttaa menevän – piirulleen niin kuin pitääkin, mutta, mutta… Ehkäpä homma loppujen lopuksi onkin liian siistiä ja sliipattua. Kunnon bluesin pitää olla himmeetä.

Kirjoittaja valittelee mahdollisia kirjoitusvirheitä. Mikäli niitä esiintyy, se johtuu vain ja ainoastaan siitä, että läppärini varastosta loppuivat konsonantit kesken. (TV)

 

Piotr Rucinski: kitara, Kevin Harris: piano, Piotr Rodowicz: basso, Robert Majewski: flyygelitorvi ja trumpetti, Jacek Prokopowicz: Hammond-urut, Robert Rasz: rummut, Aleksandra Siemieniuk: resofoninen kitara.

Äänitys ja miksaus: Jaroslaw Regulski, Studio Buffo, 18.03.2016. Masterointi: Grzegorz Piwkowski. Kansigrafiikka: Wojciech Rucinski. Kansi: Dorota Rucinska. Julkaisuvuosi: 2016.

 

1. Hotel Grand (Rucinski – Kreutz)
2. One Note Blues (Rucinski)
3. Piec czwartych (Rucinski – Waldemar Barylo)
4. Solo na dnie (Rucinski)
5. Ostatnia knajpa zamknieta (Rucinski – Waldemar Barylo)
6. Smierc ptaka (Jerzy Wasowski – Przybora)
7. Wielkie Kolo (Rucinski – Kreutz)
8. Kaziu zakochaj sie (Jerzy Wasowski – Przybora)
9. Deep River Blues (trad. Arr. Rucinski)

 

Takaisin

Artikkeli luettu 426 kertaa

Translate »