Reija Lang New Trio

Kuvat:

03.12.2013 18:35


Hub Productions P1250093

Blood of Joy

Hub Productions HP1250093

Jo toisen cd:nsä tänä syksynä julkaissut Reija Lang esiintyi edellisellä levyllään big bandin säestämänä. Tällä hän on uuden trionsa kanssa. Uusi tulokas yhtyeessä on kitaristi Jarno Kukkonen, jonka yhteistyö toimii hyvin bassoa ja viulua soittavan Mikko-Ville Luolajan-Mikkolan kanssa.

Edellisellä levyllään Reija esitti amerikkalaista alkuperää olevia kappaleita pääosin Nancy Wilsonin ohjelmistosta. Tällä uudella lainakappaleita on sisällöstä puolet; toinen puoli koostuu Reijan yhtyetovereiden sävellyksistä, jotka hän on tekstittänyt. Nämä originaalit ovat sävellyksinä aika koukkuisia, mutta hyvin Reija on onnistunut ymppäämään niihin tekstit, vaikkakin alunperinkin laulettaviksi kirjoitetut levyn ikivihreät kuulostavat lauluina luontevammilta.

Reija on taitava laulaja, joka osaa hyvin maksimoida tulkinnoissaan äänialansa ja -varansa pystyen myös käyttämään ääntään instrumentaalisesti. Kitaran ja basson enimmäkseen aika pelkistetty tausta antaa runsaasti tilaa laulajalle, joka tekee hyvää työtä paikoin varsin vaikean ohjelmistonsa kanssa.

Kiitos kuuluu myös Jarnolle ja Mikko-Villelle taitavasta säestyksestä ja soolotyöstä. Tosin voisi ajatella taustojen monipuolistamista päällekkäisäänityksillä. Ainakin kotimaiset kappaleet ja niiden surrealistiset tekstit kestäisivät hyvin taustaeffektejä.

Reija Lang, laulu, Jarno Kukkonen, kitara, Mikko-Ville Luolajan-Mikkola, basso ja viulu.

Äänitys: Markku Veijonsuo, Varistoteles-studio, Helsinki, 19. & 25. 5. 2012. Miksaus ja masterointi: Markku Veijonsuo. Tuottaja: Reija Lang.

1. Pedro´s Love Bubble (Luolajan-Mikkola/Lang)

2. Snow Flakes (Kukkonen/Lang)

3. A Taste of Honey (Scott/Marlow)

4. Windows (Corea)

5. Surreal Awakening (Luolajan-Mikkola/Lang)

6. Exodus (Luolajan-Mikkola/Lang)

7. The Lamp Is Low (de Rose/Shefter/Parish)

8. Bars Beyond (Kukkonen/Lang) 4.04

9. Moon and Sand (Wilder/Palick/Engvick)

10. Devil May Care (Dorough/Kirk)

Takaisin

Artikkeli luettu 880 kertaa

Translate »