RICKY NYE / RENAUD PATIGNY / FABRICE EULRY

Kuvat:

23.04.2011 11:41

www.fabriceeulry.com

Viisikymppinen pianisti Fabrice Eulry vietti lapsuutensa Tunisiassa ja Lyonin nuoruusvuosien jälkeen hän muutti Pariisiin 1990.  Sieltä Petit Journal jazzravintolasta Kaamosjazzin ”isä” Kauko Launonen ”bongasi” hänet aikoinaan. Moneen kertaan Saariselällä vieraillut Fabrice on ainakin Kaamoksen jazzvieraille tuttu nimi. Reipashenkinen ragtime boogie-woogie, musette valssit, pohjoisamerikkalainen kansanmusiikkia, blues, rock and roll, mikä tahansa, niin hän on valloittanut yleisönsä jo vuosikymmeniä. Perinteiset musiikin vivahteet sekä improvisointi on osa hänen kuumana käyvää esiintymistään.  Musiikki kumpuaa yksinkertaisista sävelistä ja hyvin läheisestä suorasta kontaktista paikalla olevaan yleisöön.

Fabrice Eulryn mukana kuuntelunautinto on taattu.  Hän on yksi boogie-woogie-jazzin kärkinimiä ja tunnettu karismaattisesta lavaesiintymisestään, loistava taiteilija, hän on taitava, mutta samalla hauska mies, joka osaa ottaa yleisönsä. Yleisön pitää voida nauttia esityksestä, siksi hän laittaa aina kaiken peliin. Jos esiintyminen sen vaatii ja aika on rajallinen, niin hän voi nukkua vaikka esiintymislavalla yönsä, jotta voisi olla vauhdissa mahdollisimman pian tarvittaessa.  Hänellä on hallussa vuorokauden yhtämittaisen pianon soiton maailman ennätys. mitä hän on myös aikonut vielä yrittää parantaa.

Cincinnatista Ohiosta kotoisin oleva Ricky Nye sai musiikin puraisun jo viisivuotiaana, mutta hän tuli musiikkielämään mukaan kuitenkin vasta 1970-luvun lopussa tosissaan ollessaan muutaman vuoden yli kaksikymppinen. Hän soittaa pianon lisäksi urkuja ja harmonikkaa. Musiikillisesti hän kulkee laaja-alaisesti jazzin, funkin, countryn, zydecon ja NO-tyylisen boogie-woogien ja bluesin piirissä. Hän vetää kahta yhtyettä Ricky Nye & The Red Hots ja trioa Nicky Nye Inc.

Levyn kolmas pianisti, belgialainen Renaud Patigny, on intohimoinen esiintyjä kuten Fabrice.  Hän tekee valtavasti ”keikkaa” kaiken aikaa ja on ehtinyt esiintyä ympäri Eurooppaa ja on kiertänyt laajalti myös USA:n maita ja mantuja.  Hän on kuin hengityskone, mikä puhaltaa raitista ilmaa ympäristöön, väärentämättömän aito ja todellinen vauhtikone.

Nämä kolme herrasmiestä erivärisissä hatuissaan ovat tehneet yhdessä instrumentaalilevyn pianolla yksin, kaksin ja kolmisin soitettuna. Siinä yhdistyy ragtime, boogie-woogie ja blues. Levyn takakannessa on hauskasti ilmaistu hatuilla kuka tai ketkä kappaleilla kulloinkin soittavat.  ”Piano Killers” levy on jo kolmisen vuotta vanha, ilmestyi 2009, mutta se ei pahenna sisältöä yhtään. Se tempaisee mukaan kuulijan tiukalla otteella. Vauhdikas, kovatempoinen, viihdyttävä energia lataus kahmaisee kuulijan iloiseen meininkiin. Se, joka ei ole aikaisemmin boogie-woogie rytmeistä ollut kiinnostunut tai innostunut, niin takuulla on mukana tässä kiihkeässä tunnelmassa tämän levyn kuultuaan. Livenä tämä toimii vieläkin paremmin, eli jos jossain päin maailmaa satutte olemaan paikalla, missä Fabrice Eulry, Ricky Nye tai Renaud Patigny soittaa, niin menkää kuuntelemaan, varmasti ihastutte. Kaikki tämän kolmikon soittajat voivat pitää räjähtävän yhden miehen shown esittämällä musiikkia sen kaikissa muodoissa.  He ovat myös hämmästyttävän hyviä yhteistyöpelaajia duo ja trio kokoonpanoissa, tiukka kolmen kärki ei tukimiehiä kaipaa.  (JKi)

 

Ricky Nye, Renaud Patigny, Fabrice Eulry; piano

Äänitys ja kuvat: Marc-Gilbert Lachin, Etagereprod.com.  Editointi: F. Eulry, heinäkuu 2008 www.fabriceeurly.com Julkaistu: 2009.

 1. Paris-Brussels Connection (Fabrice Eulry) 2:56
 2. 403 (Fabrice Eulry)  3:31
 3. I Aint’t Crazy (Ricky Ney)  3:08
 4. Dobar Dan (Renaud Patigny)  5:12
 5. Filature A Pigalle (Fabrice Eulry)  5:50
 6. Magyar Blues (Fabrice Eulry)  3:08
 7. F# Shuffle Rock (Fabrice Eulry) 1:50
 8. Sloe Gin Blues (Ricky Ney) 4:19
 9. Waiting At The 42rd Street (Renaud Patigny) 2:28
 10. 2+1 (Fabrice Eulry) 3:51
 11. Shuffle Blocks (Fabrice Eurly) 2:38
 12. Nous Nous Retrouverons Mr Bond (Fabrice Eulry) 2:23
 13. Buggy Ride (Ricky Ney)  2:00
 14. M.Y.M. (Renaud Patigny)  2:24
 15. Ran Bunk Shush (B.Dogget)  4:25
 16. Piano Killers (Fabrice Eulry) 7:19

 

Takaisin

Artikkeli luettu 707 kertaa

Translate »