RinneRadio

Kuvat:

22.07.2009 15:00


Rockadillo Records, ZENCD 2127

 

 Se on vain sillä lailla, että kyllä se tuo Rinthen poika ossaapi tuon pohojosen atmosväärin. Se on taivhan tosi… Sen sijhan mie en ennää ossaa pohojosen murretta oikialla tavalla… enpä niin, liian kauan on tullu asuttua lannan maila. Mutta koetamma pärjätä…
Tämän polttopyöriön alku vaellethan josakin pohojosen rajattomuuvesa. Josakin, misä taivhan ja maan raijjaa ei ole oikiasti taakotettu. Kaikki muuttuu yheksi mahottoman laajaksi avaruuveksi. Kesän kirkkauveksi. Kirkkauveksi, josa päivän ja yön eroa ei ole. Siellä elethän oman olon mukhan ei kellon. Valtakunnan virallisela ajalla ei ole vitunkhan merkitystä. Lannan turistila kuiteski. Se on uhuri, jolta saapi höynäytettyä vaikkapa pullon votkaa eli jonkusen satosen rahhaa. Uhuriksi rajattomalle avaruuvelle. Kirkkauvelle. Elämäle.
Kun kakkosraijalla tähän lisäthän vielä joikhaa, votka röyhtäilyä että muuta mutinaa on Kaamasentien vaivaiskoivukäkkäröiden että räkkäporojen sympoussimi valmis. Sähkönen säkätys, tykytys ja rytmitys takkoo pohojaa Rinthen instrumenteile että Imre Peemotin kurkkulaululle. Erinomasen mielhen painuva äänimaalima… Jälleen sielä maan ja avaruuven välimaastosa. Vähän niinku kaheksan tuopin jälkhen pakkasesa kusis ja oottas sen jäätyvän kaarelle… mielenkiintoista ja takkuuvarmaa Rinnettä.
Kolomosraita mennee alakuun ihan puhallellesa. Ei huilatesa, vaikka liukkaasti piisi kulukeeki. Teho Majamäki koputtelle tahit sähkön sekkaan. Rinne soittaa soinnit. Pirttijärvi sotkee joikhat mukkaan ja vauhtia että kolkutusta piisaa. Maukasta meininkiä.
Nelosella Rinne törryyttää väkevästi. Wimme vääntää jottain sekkaan ja perkussiomaalima kilikuttaa, kolokuttaa ja rytmittää. Hyvä kokonaisuus, josa sähköllä ja kaijulla on oma roolisa. Väkevän voimakas raita, josa passolarinetti elementisään. Ja Walleniuksen kitara tuo ommaa väriään.
Vitosela saa ylleensä ison tuopin. Täsä levyllä vitosraita on tyypillistä RinneRatiota. Tausta jumputtaa monenmoista konekilikutusta. Rinteen sointi on harmoninen että kaunis. Sähkö tekkee omiaan ja kun Teho työstää sekkaan ommaa irimpaa, niin meno muuttuu ihan sukkestiiviseksi jumputuksesi. Hyväksi sellaseksi. Laajan voimakkaaksi poljennoksi, josa säilyy hyvin Rintheele ominaine tavaramerkki. Lopun alpootit ansaitut…
Pirttijärven Ulla antaa tulla täysillä joikhaa Calkko Niiles piisillä seuraavana. Ja seuraavasa eli seiskasa on liikenteesä Ratamato, rannattoman avaruuven äänimaalima, joka kuiteski tarkoittaa yheltä merkitykseltaan HKL:n uuvempia vihireitä raitiovaunuja. Niitä Taimler-Pentsin matalalattiaisia nivelsellasia. Mene ja tiija taiteilija Rinthen aivotuksia, minusta tämä piisi jytää muitten tavoin pohojosen palikisille, Laanihovin paaritiskin taakse kairhan, josa Helismaan sanoitukset aikoinhan alakusa.
Kasisa kaunistellaan ja hempeillään. Vieraina Marzi Nymania, Pekka Kuusistoa että Zarkus Poussaa… Nätti lopetus tälle Rintheen rytmipommile. Tapsa on vuosien saatosa onnistunut luomaan oman tyylisä, mistä se on pitäny kiinni. Ja hyvä on niin, sillä annos RinneRatiota antaa mukavaa lisäpotkuva elämään. Mie olen aina tykänny ja tikannu Tapsan touhuista, net on niin erilaisia.

Eli hyvän mielen levy, joka kannattee hankkia jokkaiseen kottiin. Erilaiseksi rytmiläjjäykseksi.

Kiitos Tapani! Kiitos Rockdillo! (OR)

 

Tapani Rinne clarinets, tensax , Verneri Lumi, electronics, domra, Juuso Hannukainen, percussion

Feat. Eva Alkula, kantele, Johanna Juhola, accordion, Imre Peemot, throat singing, Ulla Pirttijärvi, yoik singing, Teho Majamäki, slit drum, irimba, udu, Wimme Saari, voice, Matti Wallenius, guitar, Pekka Kuusisto, claviola, violin, Marzi Nyman, guitar, Zarkus Poussa, bass, shell suit trousers

 

Recorded and mixed by Verneri Lumi at Aanittamo II and Kaivos
3, 6 vocals, slit drum and udu recorded by Teho Majamäki at Udu Mood
8 recorded by Zarkus Poussa
5 recorded live by Miikka Kari at Tavastia Club, Helsinki, Finland on 20.11.2008
Mastered Pauli Saastamoinen at Finnvox Studios, Helsinki, Finland

 

1.  Magnetar (T. Rinne)   5.12

2.  Green Lite (J. Hannukainen, T. Norvio, T. Rinne)   4.18

3.  From Siida to the South (U. Pirttijärvi, S. Majamäki, T- Norvio, T. Rinne)   4.37

4.  Ages (M. Wallenius, J. Hannukainen, T. Rinne)   6.02

5.  Telisman (T. Rinne)   7.02

6.  Calkko Niilas (Trad.)   3.49

7.  Ratamato (J. Hannukainen, T. Norvio, T. Rinne)   7.42

8.  ps. Val the Troubadour (T. Rinne)   6.31

 


 

 

Takaisin

Artikkeli luettu 697 kertaa

Translate »