Roberto Pentassuglia trio

Kuvat:

26.07.2019 16:50


Roberto Pentassuglia trio: Pensasonic

Pensasonic

Culturalbridge CBRP1902

On aina mieluista kun levykasasta osuu käsiin joku uppo-outojen nimien ja naamojen tekemä albumi, joka osoittautuu mielekkääksi ja mielenkiintoiseksi musiikiksi. Tämän kertainen tämän lajin  positiivinen yllättäjä on italialainen kitaristi Roberto Pentassuglia, joka on trionsa – Cimpaolo  Scatozza rummuissa ja Andrea Colella bassossa – levyttänyt albumillisen kitaristin musiikkia.

Ja hänen musiikkinsa on, yksinkertaisesti sanottuna, monipuolista ja osittain juuri siitä syystä myös mielenkiintoista. Musiikissa on monenlaisia vaikutteita ja siksi sitä on vaikea luokitella mitenkään. Jazzin tynkää on jonkin verran. Samoin kansanmusiikkivaikutteita: ei mihinkään maahan yhdistäen vaan pikemminkin nuo vaikutteet kuuluvat fiilistasolla. Tästä musiikista puhuttaessa yksinkertaisinta ja helpointa on käyttää termiä improvisoitu musiikki. Sillä sitähän tämä nyt ainakin on.

Pentassuglialla on erittäin keskeinen rooli musiikin esittämisessä. Hän tietystikin paiskaa teemat menemään ja on millä tahansa mittapuulla mitattuna trion pääsolisti. Colella vetäisee hienon, tunnelmallisen soolon melodisessa avausbiisissä Ride the stars. Rumpali Ciampaolo Scatozzalla on puolestaan  soolovuoronsa Adagiossa. (Tällä kertaa Pentassuglian, ei ”se” Albinonin). Hämmästyttävän ja valitettavan vähän komppipuolen muusikot kaiken kaikkiaan solisteina toimivat.

Pentassuglia pitää kuitenkin musiikin ja soolot kiinteästi kasassa ja pystyy pitämään pienen kokoonpanon musiikin kiinnostavana. Hänen perussoolosoundinsa on hieman kuivahko ja pedaalit sun muut efektilaitteet ovat hänelle suuri kauhistus (?)

Uusia sävyjä ja lisävärejä musiikkiin tuovat kuitenkin akustiset kitarat. Itse asiassa em Adagio-kappaleesta lähtien albumin loppupuoli on kitaraosaston osalta vahvasti akustispainotteista. Pentasusuglian näpeissä soi sävykkäästi niin teräs- kuin nailonkielinen kitara.

Kenties juuri loppupuoli on koko albumin parasta antia ja takaa sekä kiinnostavuuden säilyvyyden että musiikilliset nautinnot. (TV)

 

Roberto Pentassuglia: kitarat, Ciampaolo Scatozza: rummut, Andrea Colella: basso.

Äänitys: Renato Turini, Pentastudios. Miksaus ja masterointi: Renato Turini, Pegaso Blu Studio. Valokuvat: Michele Pozzi. Julkaisuvuosi: 2019. Tuottaja: Roberto Pentassuglia.

01. Ride the stars (5:25)
02. Pensasonic (2:48).
03. Guardia la Luna (4:20).
04. Down in the town (3:55).
05. Adagio (4:36).
06. Circus (3:29).
07. Walking (5:07).
08. Bit (4:47).
09. Sere (5:14).
10. Greenway (5.42)

Musiikki: Roberto Pentassuglia 

Takaisin

Artikkeli luettu 427 kertaa

Translate »