Sanna Ruohoniemi

Kuvat:

23.09.2018 14:58


Sanna Ruohoniemi: Start from Nothing

Start from Nothing

Eclipse Music 2018,

Tukholmasta käsin vaikuttavan laulaja Sanna Ruohoniemen toinen levy Start from Nothing jatkaa ensimmäisen levyn viitoittamilla monipuolisen modernin lauluilmaisun poluilla onnistuneesti – kahdeksanraitainen lähinnä Ruohoniemen omista sävellyksistä ja sanoituksista koostuva levy käy läpi useampia tyylejä ja tunnelmia onnistuneesti ja itsevarmasti.

Ehkä vaikuttavinta on, että tempoltaan hitaat ja piano-rock henkiset suhteellisen suoraviivaiset levyn avaava nimibiisi ja sen päättävä Solivagant ja koruton kansanlaulutulkinta Luullahan jotta on lysti olla toimivat väkevästi ilman sen kummempaa kikkailua – vahva panos tässä tyylikkäästi soittavalla pianisti Joona Toivasella.

Matkan varrelle mahtuu konstikkaampaakin ja jazziikaampaa ilmaisua. Moon Songin aaltoileva modaalijazz henkinen tunnelma muistuttaa joistain Edward Vesalan 70-luvun ECM-hetkistä Erik Tengholmin trumpetin hienosti maustamana, leikkisä ja perinteisesti svengaava Bakom Fasaden on silkkaa Monica Zetterlundia ja Over the Line ja I’m the One (Behind the Wheel) tarjoavat jopa progemaisen konstikkaita melodioita.

Laulujazzin ongelmaksi on muodostunut se, että sitä on vielä instrumentaalijazzia vaikeampi tyylillisesti lokeroida tai määritellä sikäli kun se ei koostu kuluneiden standardien esittämisestä – niinkuin nuorien laulajien tapauksessa tuppaa olemaan. Mutta eipä tuolla väliä, Sanna Ruohoniemen kaltaisista monipuolisista laulajista taitavien soittajien tukemana voivat yhtä hyvin nauttia niin jazzin kuin muunlaisenkin musiikin ystävät. (PV)

 

Sanna Ruohoniemi – laulu, Erik Tengholm  – trumpetti, David Bennet – alttosaksofoni,  Joona Toivanen – piano, Arvid Jullander – basso, Simon Andersson – rummut

1. Start From Nothing 03:46
2. Moon Song 04:40
3. Over The Line 04:20
4. Luullahan jotta on lysti olla 04:07
5. Bakom fasaden 04:29
6. I’m The One (Behind The Wheel) 05:33
7. Day of Thirst 07:33
8. Solivagant 05:28

Rreleased September 21, 2018

Takaisin

Artikkeli luettu 211 kertaa

Translate »