Scott McLemore

Kuvat:

22.01.2013 15:33

SUNNY SKY 729

Virginiasta Norfolkin kaupungista kotoisin oleva Scott McLemore alkoi soittaa rumpuja ammatikseen erilaisissa rock/funk kokoonpanoissa jo 16-vuotiaana.  Varsinaiset musiikin opinnot hän aloitti myöhemmin, ensin Virginian yliopistossa ja sittemmin New Yorkissa. Hänen tiensä on kulkenut Virginiasta New Yorkin kautta Reykjavikiin, missä hän nykyään vaikuttaa.

Hänen toinen albuminsa Remote Location on tehty yhdessä islantilaisten muusikoiden kanssa ja julkistuskonsertti pidettiin viime vuoden elokuun lopulla Reykjavikin Jazz Festivaalien aikana. Scott itse sanoo tehneensä sävellyksiä pitkän ajan kuluessa ja siksi kappaleista on tullut hänelle kovin rakkaita. Niiden kautta hänelle tulee mieleen rakkaita muistoja ystävistä ja perheestä. McLemore on ammentanut sisällön kaukaisuudesta, siihen viittaa jo albumin nimi. Tämä syrjäinen paikka on itse asiassa Islanti. ”Aika ajoin tämä maa saa minut kuvittelemaan, että se on palanen Ihmemaata, jossa ei tarvitse taistella merirosvoja vastaan”.  Sieltä hän on saanut ajatukset ja ideat tämän levyn sävellyksille. Kappaleisiin on latautunut paljon tunnetta ja ne ovat kautta linjan haikean syvällisiä ja tunteellisia. Hiljainen melodisuus, levollinen tyyneys ja kokonaisharmonia ovat merkillepantavia piirteitä levyn sisällössä.

Uransa alkuaikoina Virginiasta myös kotoisin oleva trumpetisti John D’earth oli Scottille tärkeä linkki tulevaisuuteen. John pyysi vaimonsa kanssa Scottia soittamaan yhdessä heidän kanssa ja siitä syntyi pitkäaikainen ystävyys. John rohkaisi Scottia aina olemaan oma itsensä musiikin kentällä. Tästä ystävyydestä kertoo levyn vanhin kappale Secrets of Earth. Charlottesville puolestaan viittaa paikkakuntaan, missä he soittelivat yhdessä usein ennen kuin Scott muutti New Yorkiin. Scott äänitti yhdessä Buddha-uskoisen pianistin Ástvaldur Zenki Traustasonin kanssa virsistä koostuvan albumin. Tilaisuus oli niin vaikuttava, että hän alkoi jo kotimatkalla kirjoittaa mielessään uutta sävellystä tästä kokemuksesta. Tälle islantilaiselle pianistille omistettu kappale sai nimekseen Citizen Sitting Zen. Surumielisyys ja tunnetta pursuava alakuloisuus tulevat esille myös saksofonisti Óskar Guðjónssonin hienonhienossa puhalluksessa.

Viimeinen kappale Movement for Motian on kunnianosoitus edesmenneen rumpali Paul Motianin muistolle. Motian oli sekä rumpalina että säveltäjänä Scottin suosikkeja. Hänen kauttaan Scott löysi myös ensimmäiset kosketukset jazzmusiikkiin. Pianisti Sunna Gunnlaugs on kaiken aikaa kiinteässä vuorovaikutuksessa yhtyeen esittämisessä. Hänen taiteellinen esitystyylinsä sopii mainiosti sävellyksien hienotunteiseen ilmapiiriin. Yhtyettä täydentävät vielä kitaristi Andrés Thor ja basisti Róbert Þórhallsson.  (JKi)

Scott McLemore: rummut  Óskar Guðjónsson: tenorisaksofoni, Andrés Thor: akustinen ja sähkökitara, Sunna Gunnlaugs: piano, wurlitzer, Róbert Þórhallsson: kontrabasso, sähkö- ja akustinen bassokitara

Äänitys: Kjartan Kjartansson, Solurinn, Kópvogur, Islanti. Tui birds äänitetty Uudessa Seelannissa, Nathan Moody.  Miksaus: Kjartan Kjartansson, Biohljód. Masterointi: Bjarni Bragi Kjartansson, Hljódriti. Tuotanto:   . Kannen typeface, Static, Slava Kirilenko, suunnittelu d-steam.com. Julkaistu: 28.8.2012.

01.  Remote Location 7:33
02.  Secrets of Earth 4:42
03.  Citizen Sitting Zen 9:05
04.  Una Danza en la Cocina 0:52
05.  Charlottesville 3:46
06.  Dunegrass 6:51
07.  Woods at Night 6:38
08.  Waking 7:38
09.  Balkelero 5:16
10.  Don’t Miss the Signs 3:13
11.  Movement for Motion 4:18

Kaikki kappaleet ovat Scott McLemoren sävellyksiä

Kokonaissoittoaika 59:51

Takaisin

Artikkeli luettu 637 kertaa

Translate »