Sinner´s Soul

Kuvat:

01.04.2019 13:56


Sinner's Soul: Like a Lonely Wolf

Like a Lonely Wolf

SIN002

Sinner´s Soul on viisi vuotta sitten perustettu joensuulainen roots bändi, joka on keikkaillut Pohjois- ja Etelä-Karjalassa. Sitä luotsaa Hannu ”Heavy” Tikkanen, jolla oli jo 1990- ja 2000-luvuilla kolme saman nimistä kokoonpanoa.

Like a Lonely Wolf on bändin ensimmäinen pitkäsoitto ja se pitää sisällään bluesia, rythm and bluesia, kantria, rockia ja soulia. Levyllä on myös ripaus jatsia. Kokoonpano on suhteellisen perinteinen blues kokoonpano, laulu ja huuliharppu, kitara, koskettimet, basso ja rummut. Levyllä kokoonpanon tukena ovat lisäksi trumpetti ja tenori saksofoni.

Levy on mielenkiintoinen sekoitu roots-musiikin eri alueita. Pitkästymään sen parissa ei pääse. Soitto soi monipuolisesti ja taitavasti. ”Heavy” Tikkasen huuliharppu soi sävykkääksi ja laulu aidon bluesmiehen otteella.

Levyn aloittava Story of a bluesman kertoo blueslegenda Eddie Kirklandin elämästä. Kun Eddie syntyi, hänen äitinsä oli vasta 11vuoden ikäinen lapsiprostituoitu Kingstonin kaduilla Jamaikassa. Äiti ja poika vietiin lastenkotiin. Eddie piti äitiään sisarenaan, kunnes äiti paljasti totuuden Eddien ollessa jo teini-iässä.  ikkunasta Eddie lopulta karkasi yöhön 14 vuotiaana. Tikkanen toimi Kirklandin isäntänä Imatra Big Band Festivaaleilla,  kun Kirkland vieraili siellä. Kirklandin tarinat ja esiintymiset tekivät Tikkaseen lähtemättömän vaikutuksen, joka purkautuu tässä väkevässä biisissä.

Queen of all the games on hidas blues. Se kertoo maagisesta ja vastustamattomasta voimasta, joka valtaa kertojan aina öisin vieden hänen sielunsa hetkeksi mukanaan. Kaunis balladi, jonka Tikkanen laulaa tunteikkaasti.

If Today God Is Smiling kertoo laulajan kirkossa käyvästä ja taivaaseen pääsyyn uskovasta isoäidistä ja omia juomiaan valmistavasta ja juopottelevasta iso-isästä, joka uskoi ainoastaan helvettiin. 

Like my heart the sky is crying on kaunis balladi, jossa Ilkka Korjuksen urut pitävät tunnelman herkkänä. Tikkasen laulu panee taivaan itkemään.

It Won´t Be Long polkee eteenpäin raikkaassa Beatles-tunnelmassa  I Feel Fine –riffin saattelemana. Beatles-laina sallittaneen, sillä esiintyihän Tikkanen The Fools on the Hill -bändeineen ensimmäisenä suomalaisena bändinä Liverpoolin Beatles-festivaaleilla vuosina 1998 ja 1999.

Doctor’s Order on viihdyttävä sekoitus kantria ja jatsia. Parviainen tyylittelee kitarallaan ja liuttelee kuusikielisestään välillä steelkitaraa muistuttavia soundeja. Korjuksen pianoluritukset täydentävät kokonaisuutta. Instrumentaaliesitys antaa levylle uuden ulottuvuuden. 

I Am Leaving on rauhallista soulia, jota kuuntelee mielellään.

Trains on menevää kantria, kuinkas muuten kun junista kerrotaan. Tikkasen huuliharppu soi kantrityyliin ja se sekä Korjuksen piano ja Parviaisen kitara kuljettavat junaa uusiin maisemiin. 

There Was No Time on soulballadi, jossa puhaltimet pääsevät oikeuksiinsa.

Nimibiisi Like a Lonely Wolf  vie kuulijansa Meksikon rajamaille. Siellä mies ratsastaa etsien naistaan. Kaipuu saa hänet ulvomaan kuutamossa kuin yksinäinen susi.

Levyn myötä Pohjois-Karjala on polkaistu blueskartallemme. Levy on hyvä käyntikortti laajempaankin tunnettavuuteen. Sinner´s Soul ansaitsee kyllä paikan kesän bluesfestareille.

Hatunnosto hyvästä levystä Tikkaselle. Hän on säveltänyt ja sanoittanut kaikki biisit lukuunottamatta Doctors Orderia, jonka on säveltänyt bändin kitaristi Kari Parviainen. Tietysti Tikkanen on myös tuottanut levyn. (EK)

 

Hannu ”Heavy” Tikkanen,  vocals, harmonica, Kari Parviainen, guitars, Kari Tenhunen, bass, Ilkka Auvinen, drums, Ilkka Korjus, keyboards
Special guests Perttu Laakso, trumpet, Ari Lemmetyinen, tenor saxophone      

Recording, mixing and mastering by Kari Parviainen

01. Story of a Bluesman 4:19
02. Queen of All the Games 4:45
03. If Today God Is Smiling 2:29
04. Like My Heart the Sky Is Crying 3:57
05. It Won´t Be Long 2:56
06. Doctor´s Order 2:57
07. I Am Leaving 3:07
08. Trains 3:45
09 . There Was No Time 4:00
10. Like a Lonely Wolf 3:28  

Takaisin

Artikkeli luettu 527 kertaa

Translate »